Pirminiais duomenimis, kalbama apie tankus T-72, savo paskyroje „Facebook“ skelbia Dmitrijus Tymčukas.

„Tiek mūsų šaltiniai, tiek antiteroristinės operacijos štabas patvirtina informaciją apie tankus Snežne. Ukrainoje šie tankai išvesti iš kovinės ginkluotųjų pajėgų rikiuotės. Tačiau jie tebenaudojami Rusijos armijoje“, - rašė jis.

„Taip pat turima duomenų, kad Snižnėje kovotojų turimus šarvuotus transporterius rusų kariškiai anksčiau pagrobė Kryme iš Ukrainos pajėgų pakrantės apsaugos dalinių teritorijos“, – tvirtino D. Tymčukas.

Rusija pasiuntė į Donecko sritį kelis tankus, kuriuos Ukrainos kariai sustabdė prie Snižnės gyvenvietės; ten užvirė mūšis, pranešė leidinys cenzor.net, remdamasis Ukrainos vidaus reikalų ministro Arseno Avakovo informacija.

„Šiandien naktį trys tankai T-72 kirto valstybinę Ukrainos sieną iš Rusijos pusės. Vienas tankas yra Snižnės gyvenvietėje. Du kiti tankai išvažiavo iš miesto, Snižnės apylinkėse šiuos tankus sustabdė Ukrainos pajėgos. Vyksta mūšis. Esama informacijos, kad vienas T-72 pamuštas“, – taip, anot cenzor.net, sakoma ministro pranešime.

Antiteroristinio centro Ukrainoje vadovas Vasylis Krutovas interviu portalui „Info Resist“ pareiškė, kad artimiausiu metu Ukrainos ir Rusijos siena bus užblokuota.

Karinės pajėgos perėmė iš teroristų šarvuotą sunkvežimį „Kamaz“

Donecko srityje teroristai atakavo Ukrainos karines pajėgas šarvuotu sunkvežimiu „Kamaz“, kurie Ukrainoje nėra gaminami.

Kaip socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje praneša Ukrainos Gynybos ministerija, Ukrainos karinės pajėgos Donecko srities Artiomivsko mieste perėmė iš teroristų šarvuotą sunkvežimį „Kamaz“ su ginklais, praneša UNIAN.

Apžiūrėjus sunkvežimį, viduje buvo rastas vienas 12,7 mm kulkosvaidis „Kord“, trys automatiniai 30 mm granatsvaidžiai AGS-17 ir Rusijos vėliava.

Aktyvistas: Rusija jau pasirengė didelio masto kompleksinei operacijai

Iš atvirų šaltinių ir uždarų kanalų gaunamos informacijos analizė leidžia daryti išvadą, kad Rusija rengiasi plataus masto įsiveržimui į Donbasą, praneša unian.net.

Šią žinią savo „Facebook“ puslapyje pranešė aktyvistas Romanas Burko, koordinuojantis projektą „InformNapalm“ ir „BurkoNews“.

„Iš atvirų šaltinių ir uždarų teroristų kanalų gautos informacijos analizė leidžia daryti neraminančią prognozę apie greito didelio masto konflikto su Rusijos Federacija galimybę“, - rašė R. Burko.

Jo teigimu, Snežno ir Luhansko rajone sukoncentruota iki dviejų mechanizuotų Rusijos pajėgų brigadų, apsimetančių vietos sukilėliais.

R. Burko pranešė, kad Severodonecke pastebėtos „keistos rokiruotės“.

„Kiekvieną naktį nuo vidurnakčio iki penktos ryto į kontrolės postus įžengia rusų specpareigūnai su visa kovine amunicija. Paryčiais juos keičia „Luhansko liaudies respublikos“ vietiniai ginkluoti sukilėliai“, - rašo aktyvistas.

Be to, prieš dvi dienas vietos gyventojai matė, kaip buvo gabenamos raketos ant priekabų, turima domenų, kad tai buvo operatyvinis-taktinis kompleksas „Iskander“.

Negana to, teroristai turi savą priešraketinės gynybos sistemą ir prieš kariuomenės aviaciją („Igla“, „Strela“, „Stinger“), ir prieš žemai skrendančius greitus taikinius ZU, ZKU. Šiandien taip pat buvo pastebėtas kompleksas „Mandat B1E“.

Liudininkų teigimu, į Luhanską vyksta maištininkai iš Kazachstano. Tuo pačiu metu iškart iš kelių sienos perėjimo punktų skamba nerimą keliantys pranešimai. Pavyzdžiui, pasieniečiams iš Biriukovo pasienio kontrolės punkto (Luhansko srities Sverdlivskio rajonas) buvo duotas skubus nurodymas susirinkti ir palikti teritoriją.

Tuo pat metu iš Rusijos Federacijos pusės jau išsirikiavo „uralų“ ir „kamazų“ kolona, juose sėdi kaukazietiškos ir kazachiškos išvaizdos „automatininkai“.

R. Burko taip pat pareiškė, kad sukilėlių kanalais buvo paskelbta skubi L-29, L-39, MI-2, КА-26 pilotų bei tankus Т-72 vairuoti galinčių asmenų paieška.

Birželio 12 dienos ryte iš Snežno pranešta, kad šalia „Pensijų fondo“ stovi du tankai Т-72, naktį čia atvaryti iš Rusijos.

„Visi aukščiau išvardyti faktai duoda galimybę spėti, kad Rusija jau pasirengė didelio masto kompleksinei operacijai“, - mano aktyvistas.