„Dėl teroristinio išpuolio buvo sunaikinta 11 užtvankos viršutinės dalies ruožų iš 28. 3 hidroelektrinės turbinų salėse nutekėjo 150 tonų tepalo. Kachovkos hidroelektrinės nebegalima restauruoti“, – Vidaus reikalų ministerijos tinklalapyje pabrėžė I. Klymenko.

Pasak jo, į avarinę zoną pateko 180 Dniepropetrovsko, Mykolaivo ir Chersono regionų gyvenviečių, kuriose gyveno apie 875 tūkst. žmonių.
„Mažiausiai 34 žmonės žuvo ir dar 28 buvo sužeisti. 39 žmonės laikomi dingusiais be žinios. Per gelbėjimo operaciją nukentėjusiose teritorijose buvo išgelbėta 716 žmonių, įskaitant 30 vaikų ir 40 riboto judumo žmonių“, – sakė jis.

I. Klymenko teigė, kad elektrinės sprogimas sukėlė problemų dėl vandens tiekimo Ukrainos pietuose ir beveik 700 tūkstančių ukrainiečių liko be prieigos prie geriamojo vandens.

Rusai Kachovkos hidroelektrinę susprogdino birželio 6-osios naktį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją