Pietryčių Azijos šalyje nuo vasario mėnesį įvykdyto perversmo tvyro chaosas, per susidorojimą su kitaminčiais žuvo daugiau kaip 1 100 žmonių, o daugiau kaip 8 000 buvo suimti, rodo Pagalbos politiniams kaliniams asociacijos (AAPP) duomenys.

Pirmadienį kariškiai paskelbė, kad per tris dienas trunkančią budistų šventę „Thadingyut“ paleis į laisvę daugiau kaip 5 000 žmonių, todėl susirūpinusios šeimos skubėjo į kalėjimus, tikėdamosi vėl susitikti su savo artimaisiais.

Tikrąjį visoje šalyje paleistų asmenų skaičių sunku patikrinti, be to, daugelis jų į laisvę išėjo tik pasirašę dokumentus, kuriuose pasižadėjo daugiau nenusikalsti.

AAPP duomenimis, mažiausiai 110 asmenų, kuriems buvo suteikta malonė, vėliau vėl buvo suimti.

„Kai kurie iš jų buvo... vėl suimti vos tik grįžę namo, – sakoma ketvirtadienio pareiškime. – Kai kuriems kitiems buvo pasakyta, kad jie įtraukti į paleistųjų sąrašą, jie buvo nuvesti prie kalėjimo durų ir po to vėl sugrąžinti į kalėjimą, pateikus jiems naujus kaltinimus“.

Mianmaro valdžia birželį iš kalėjimų visoje šalyje paleido daugiau kaip 2 000 protestuotojų prieš chuntą, įskaitant ir kariškių valdymą kritikuojančius žurnalistus.

Tarp suimtųjų vis dar tebėra amerikiečių žurnalistas Danny Fensteris, sulaikytas gegužės 24 dieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)