„Per pastarąsias tris savaites užsikrėtimo atvejų skaičius padidėjo dvigubai. To neturėtų būti, turime tai suvaldyti“, – sakė ji ir perspėjo, kad kol kas, COVID-19 atvejų skaičiui augant, toliau švelninti koronaviruso apribojimų negalima.

A. Merkel teigė, kad COVID-19 atvejų daugėjimą nulėmė padidėjęs mobilumas ir daugiau socialinių kontaktų. Ji prašė iš kelionių užsienyje sugrįžtančius asmenis atlikti koronaviruso testą.

Nuo praėjusios savaitės Vokietijoje visiems sugrįžtantiems keliautojams yra siūlomas nemokamas koronaviruos testas, jį taip pat privalo atlikti keliautojai, grįžtantys iš valstybių, įtrauktų į rizikos šalių sąrašą.
A. Merkel taip pat priminė gyventojams laikytis saugaus atstumo ir dėvėti kaukes uždarose viešosiose patalpose. Ji džiaugėsi kelių žemių valdžios sprendimais viešajame transporte kaukių nedėvintiems asmenims skirti baudų.

Pastarosiomis savaitėmis Vokietijoje užfiksuotų COVID-19 atvejų skaičius auga, kelias pastarąsias dienas per parą patvirtinama po daugiau nei tūkstantį užsikrėtimo atvejų. Balandžio pradžioje, protrūkio piko metu, kasdien fiksuojamų naujų atvejų skaičius šalyje siekdavo 6 tūkst.

Pirmadienį Vokietijoje patvirtinta dar 1 390 naujų COVID-19 atvejų. Bendras atvejų skaičius šalyje yra 225 404.