Jos duomenimis, per susirėmimus taip pat sudegintas policijos automobilis. Manoma, kad artimiausiu metu mokytojų protesto akcija bus tęsiama, todėl galimi nauji konfliktai su pareigūnais.

Riaušės, kuriose dalyvavo švietimo darbuotojai, nepatenkinti valdžios politika šioje srityje, trečiadienį truko daugiau kaip keturias valandas. Kaip pažymėjo regiono gubernatorius Manuelis Velasco, policininkai mėgino neleisti mokytojams užblokuoti pagrindinių magistralių, vedančių į valstijos sostinę – Tustla Gutjeresą. Pasak protestuotojų, pareigūnai naudojo ašarines dujas ir gumines kulkas, kad juos išvaikytų. Tačiau apie sužeistus pedagogus nepranešama.

Meksikos vyriausybė pastaraisiais metais įgyvendina plačią švietimo reformą. Vienas pagrindinių jos komponentų – mokytojų profesinis atestavimas, sukėlęs didelį dalies pedagogų nepasitenkinimą. Reikšdami savo nepritarimą valdžios politikai, jie rengia streikus ir protesto manifestacijas. Šiuo požiūriu sunkiausia situacija susiklostė kai kuriuose vakariniuose ir pietiniuose šalies regionuose.