D. Medvedevas teigė, kad Rusija per konfrontaciją su Ukrainos valstybe nepanaudojo visų turimų ginklų, ir išsakė naujus grasinimus.

“...Skaitydamas priešų analitinę medžiagą ne kartą susidūriau su teiginiais, kad Rusijos karinė technika ir paklausūs ginklai greitai baigsis. Tarsi viskas būtų išnaudota. Nepuoselėkite vilčių. Ginklų ir specialiosios įrangos gamyba auga visose srityse: nuo tankų ir patrankų iki didelio tikslumo raketų ir dronų. Palaukite!“ – jis pagrasino.

JAV pareigūnas: nėra požymių, kad Rusija nusprendė panaudoti Ukrainoje branduolinį ginklą

Jungtinės Valstijos nemato jokių požymių, kad Rusija būtų nusprendusi panaudoti Ukrainoje branduolinius, cheminius ar biologinius ginklus, įskaitant vadinamąją nešvarią bombą, pirmadienį sakė vienas amerikiečių kariuomenės aukšto rango pareigūnas.

Tai jis sakė po Rusijos įspėjimų, kad Ukraina gali panaudoti „nešvarią bombą“. Dėl tokių Maskvos pareiškimų imta nuogąstauti, kad ji gali panaudoti tokią bombą ir tuo apkaltinti Kyjivą.

„Ukrainiečiai nekuria „nešvarios bombos“ ir taip pat dar nematėme nieko, kas rodytų, kad rusai priėmė sprendimą pasitelkti branduolinius ginklus“, – žurnalistams su anonimiškumo sąlyga sakė minėtas JAV pareigūnas. Vėliau jis pridūrė, kad tas pats pasakytina apie „nešvarią bombą“, cheminius ir biologinius ginklus.

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu pastarosiomis dienomis surengė telefoninių pokalbių su kolegomis iš kelių NATO šalių, per kuriuos pareiškė, kad Kyjivas planuoja panaudoti vadinamąją nešvarią bombą.

JAV, Jungtinė Karalystė ir Prancūzija sekmadienį kartu atmetė Rusijos teiginius, kaip ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Jei Rusija skambina ir sako, kad Ukraina neva kažką ruošia, tai reiškia viena: Rusija visa tai jau paruošė“, – sakė V. Zelenskis socialiniuose tinkluose paskelbtame vaizdo kreipimesi.

Rusija patyrė keletą karinių pralaimėjimų Ukrainos pietuose ir rytuose, o karo analitikai ir Kyjivas teigia, kad Kremliaus desperacija vis labiau didėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)