D. Medvedčiukas yra vienas iš prorusiškos partijos „Opozicinė platforma už gyvybę“ (prasidėjus karui su Rusija, Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sprendimu ji buvo uždrausta, jos frakcijos Radoje veikla sustabdyta) lyderių. Jis ir V. Putinas palaiko artimus ryšius.

„Viktoras Medvedčiukas davė sutikimą, kad jis būtų iškeistas ir išduotas Rusijos Federacijos teritorijai tuo atveju, jei Ukrainos ir Rusijos pusės pasieks atitinkamus susitarimus“, - sakė V. Marčenka.

Ji dar kartą pareiškė, kad jos vyras persekiojamas dėl politinių priežasčių. „Jūs puikiai žinote, kad teismo procesas prieš Viktorą neturi nieko bendro su sveiku protu ir yra ryškus neteisėtų represijų prieš nepatinkantį politiką pavyzdys“, - sakė V. Marčenko, kreipdamasi į Rusijos prezidentą.

Marčenka pasiūlė organizuoti Medvedčiuko mainus į Didžiosios Britanijos piliečius, kovojusius Ukrainos pusėje ir patekusius į Rusijos kariuomenės nelaisvę. Todėl ji taip pat nusiuntė savo kreipimąsi Didžiosios Britanijos ministrui pirmininkui Borisui Johnsonui.

Nuo praėjusių metų gegužės mėnesio Medvedčiukui taikomas namų areštas dėl kaltinimų išdavyste. Tačiau netrukus po Rusijos invazijos pradžios Medvedčiukas pabėgo iš namų arešto, vėliau buvo suimtas. Šeštadienį Lvivo Lychakovskio rajono teismas Medvedčukui paskyrė naują kardomąją priemonę – jis pateko į kardomojo kalinimo centrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)