Taip jis pakomentavo Europos Sąjungos užsienio politikos vadovės Federicos Mogherini (Federikos Mogerini) raginimą Maskvai nedelsiant paleisti šį Estijos saugumo policijos pareigūną, kuriam trečiadienį Pskovo srities teismas už šnipinėjimą skyrė 15 metų kalėjimo.

„Situacija, susijusi su nuosprendžio paskelbimu, yra Rusijos Federacijos vidaus reikalas“, - pažymėjo šaltinis.

Rusijai nereikia klausyti užsienio komentarų apie šį reikalą“, - pridūrė jis.

DELFI primena, kad Europos Sąjungos užsienio politikos vadovė paragino Rusiją paleisti į laisvę Estijos saugumo policijos pareigūną Estoną Kohverą, kuris trečiadienį už šnipinėjimą buvo nuteistas kalėti 15 metų.

Federica Mogherini taip pat pareiškė, kad E.Kohvero pagrobimas buvo tarptautinės teisės pažeidimas.

„ES toliau ragina Rusijos Federaciją vykdyti savo įsipareigojimus pagal tarptautinę teisę, nedelsiant paleisti poną (Estoną) Kohverą ir garantuoti jo saugų sugrįžimą į Estiją“, - sakoma F.Mogherini paskelbtame pareiškime.

Estija ir ES institucijos teigia, kad Rusijos federalinė saugumo tarnyba pernai rugsėjo 5 dieną E.Kohverą pagrobė iš Estijos teritorijos netoli pasienio su Rusija, kur šis tyrė nusikaltimus dėl neteisėto sienos kirtimo.

Maskva savo ruožtu tvirtina, kad jis buvo sulaikytas Rusijos teritorijoje su grynaisiais pinigais, garso įrašymo įranga ir dokumentais.