Rusijos pritarimas teksto projektui vertinamas kaip galimas ženklas, kad Ukrainos klausimu G20 grupėje Maskva nebegali tikėtis net savo galingos partnerės Kinijos paramos.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas anksčiau leido suprasti, kad Maskva pasirengusi nuolaidoms. Per viršūnių susitikimą V. Putiną atstovausiantis S. Lavrovas savo ministerijos vaizdo įraše sakė, kad galutinei deklaracijai bus pritarta.

„Šiemet mes taip pat regime karą Ukrainoje, dar labiau neigiamai paveikusį pasaulio ekonomiką“, – rašoma deklaracijos projekte. Dėl projekto pirmaujančių pasaulio ekonomikų G20 grupės vyriausieji derybininkai susitarė pirmadienį. Be to, Rusija, kaip pranešama, sutiko, kad galutinėje deklaracijoje būtų cituojama Jungtinių Tautų rezoliucija, griežtai smerkianti karą ir raginanti Rusiją išvesti savo kariuomenę.

Teigiama, kad vyriausiasis V. Putino derybininkas taip pat sutiko, kad galutinėje deklaracijoje branduolinių ginklų naudojimas būtų apibūdintas kaip nepriimtinas.

Dviejų dienų G20 viršūnių susitikimas oficialiai prasideda Balyje antradienį. Jame, be Europos Sąjungos, dalyvauja Vokietija, Argentina, Australija, Brazilija, Kanada, Kinija, Prancūzija, Didžioji Britanija, Indija, Indonezija, Italija, Japonija, Meksika, Rusija, Saudo Arabija, Pietų Afrikos Respublika, Pietų Korėja, Turkija ir Jungtinės Valstijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)