Moters ginekologui buvo skirti dveji metai kalėjimo, jos sužadėtiniui sudaniečiui už grotų teks praleisti vienerius metus, anestezuotojui skirta lygtinė vienerių metų laisvės atėmimo bausmė, o gydytojui asistentui – aštuoni mėnesiai lygtinio įkalinimo.

28 metų H. Raissouni advokatai prašė teismo ją išteisinti ir tvirtino, kad žurnalistei nebuvo atliktas abortas.

Valdžios nemalonę užsitraukusio arabų kalba leidžiamo laikraščio „Akhbar Al-Yaoum“ žurnalistė buvo nuteista pagal Maroko teisės kodekso 490-ąjį straipsnį, draudžiantį nesantuokinius lytinius santykius.

Įstatymai taip pat draudžia abortus, išskyrus tuos atvejus, kai kyla grėsmė motinos gyvybei.

H. Raissouni buvo areštuota rugpjūčio 31 dieną, kai išėjo iš klinikos Rabate.

Teismo proceso metu žurnalistė neigė, kad jai buvo nutrauktas nėštumas, ir tvirtino, kad buvo gydoma dėl vidinio kraujavimo. Tai patvirtino ir moters ginekologas.

Žurnalistė pasmerkė „politinį teismo procesą“ ir sakė, kad per apklausas jai buvo užduodami klausimai apie jos artimuosius, įskaitant dėdę, kuris yra garsus islamiškos pakraipos laikraščio skiltininkas, taip pat jos pačios profesinę veiklą.

Prokuratūra tvirtino, kad H. Raissouni laukėsi ir jai buvo atliktas vėlyvas nėštumo nutraukimas, o jos suėmimas „niekaip nesusijęs su jos profesine veikla“.