Rašytoja Jennifer Teege, kuri netrukus po gimimo buvo įvaikinta, šokiruojančią paslaptį sužinojo po to, kai į jos rankas pateko knyga apie žiaurumu garsėjusį nacių karininką. Šią knygą buvo parašiusi jos biologinė motina Monika Goeth.

A. Goethas mėgaudavosi kankindamas kalinius ir net patys naciai dėl itin barbariško elgesio su kaliniais bei jiems taikomų bausmių buvo atleidę jį iš pareigų. Šiurpą kelianti sadisto istorija sulaukė tarptautinio dėmesio, kai 1993 metais pasirodė „Oskarais“ apdovanotas filmas „Schindler’s List“ („Šindlerio sąrašas“), kuriame A. Goethą suvaidino britų aktorius Ralphas Fiennesas.

Nors žiūrėdama šį filmą J. Teege atkreipė dėmesį, kad jos šeimos ir A. Goetho pavardės sutampa, ji pamanė, kad tai tėra atsitiktinumas – niekas niekada jai nepasakojo, kas buvo jos senelis.

Jennifer Teege
Perskaičiusi savo motinos knygą ir atidžiau pasidomėjusi savo giminės istorija, J. Teege greitai suprato, kad liūdnai pagarsėjęs koncentracijos stovyklos viršininkas, kuriam 1946 metais už karo nusikaltimus buvo įvykdyta mirties bausmė, iš tikrųjų yra jos senelis.

Savo pačios knygoje aprašydama šį atradimą, J. Teege sako: „Atrodė, tarsi kažkas būtų ištraukęs kilimą iš po kojų... Turėjau nueiti ir prigulti ant suoliuko. Paskambinau savo vyrui ir pasakiau, kad negaliu pati vairuoti ir kad mane reikia parvežti“.

Kitoje knygos „Amon: My Grandfather Would Have Shot Me“ („Amonas: mano senelis būtų mane nušovęs“) vietoje J. Teege atskleidžia, jog gimė 1970 metais po trumpo A. Goetho dukters Monikos romano su vienu vyru iš Nigerijos.

Nors netrukus po gimimo ją įsivaikino viena turtinga pora iš Miuncheno, J. Teege visuomet palaikė kontaktą su Goethų šeima ir net aplankydavo savo močiutę Ruth – A. Goetho našlę ir buvusią sekretorę.

Deja, pastaruoju metu jos santykiai su biologine motina, žinoma kaip Monika Hertwig, nutrūko. J. Teege sako, kad jos motinai visada būdavo sunku „susitaikyti su savo pačios istorija“.

Amonas Goethas
M. Hertwig anksčiau yra davusi emocingą interviu Izraelio televizijai. Jo metu ji stovėjo prie buvusių A. Goetho namų, prisipažino, kad ją kankina jo atminimas ir pasmerkė jį už tai, kad „iš savo balkono jis šaudydavo į moteris su kūdikiais rankose“.

J. Teege pridūrė suprantanti, kad jos biologinė motina tenorėjo ją apsaugoti, nieko nepasakodama apie senelį, nes turėjo puikiai žinoti, kokią įtaką asmenybei gali padaryti giminaitis, kuris „žudė dėl pramogos“.

Sužinojusi, kad yra A. Goetho anūkė, J. Teege teigė aplankiusi Plašovo koncentracijos stovyklos griuvėsius ir mačiusi namą, kuriame gyveno jos senelis.