Per posėdį M. Saakašvilis išklausė Vidaus audito departamento, taip pat Korupcijos prevencijos valdybos ataskaitas. Pirmasis departamentas pristatė tik tris per metus atliktus patikrinimus. Antrajam nepavyko įvardinti nė vieno išaiškinto korupcijos atvejo.

M. Saakašvilis pabrėžė reguliariai gaunantis piliečių pareiškimų dėl kyšininkavimo. 

"Žmonės skundžiasi, kad už pažymą reikia mokėti kyšį, už skubų jos išdavimą - kyšio dydis padvigubėja. Investuotojai skundžiasi, kad už kiekvieną leidimą iš jų reikalaujama mokėti, o jūs sakote: "Kai kurie pažeidimai". Administracinių paslaugų sferoje - katastrofa", - sakė jis.

M. Saakašvilis nurodė likviduoti du departamentus, kuriuose dirba 21 žmogus. Jis pažadėjo perduoti kovos su korupcija funkcijas visuomenei, pridurdamas, kad šiuo tikslu pasirengęs skirti patalpas srities administracijoje, informuoja "Dumskaja.net".

Gegužės pabaigoje Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pristatė M. Saakašvilį kaip naują Ukrainos Odesos srities administracijos vadovą. 

47 metų M. Saakašvilis buvo vienas aršiausių Krymo aneksijos ir Rusijos remiamų separatistų Rytų Ukrainoje kritikų. Nuo 2004 iki 2013 metų Gruzijai vadovavęs M.Saakašvilis dažnai vadinamas vakarietiškos krypties reformatoriumi. Vis dėlto kaltinamas piktnaudžiavimu valdžia. Pats M. Saakašvilis, palikęs Gruziją po pralaimėtų rinkimų 2013 metais, neigia jam mestus kaltinimus ir tvirtina, kad jie yra politiškai motyvuoti.