„Atidžiai stebime, kaip klostosi padėtis, ir primename, kad Rusijoje veikianti britų žiniasklaida turi būti pasiruošusi oficialiojo Londono veiksmų pasekmėms“, – nurodoma Rusijos URM Informacijos ir spaudos departamento pranešime.

Ministerija pažymėjo, kad laiko „Ofcom“ sprendimą „tiesioginės cenzūros aktu“.

„Dar kartą stebime, kaip britų valdžia mėgina visais įmanomais būdais apriboti Rusijos žiniasklaidos veiklą šalyje, dabar pasitelkdama ir finansinius svertus. Tai visiškai atitinka bendrą Didžiojoje Britanijoje vykdomos antirusiškos kampanijos paveikslą“, – pridūrė URM atstovai.

Jie atkreipė dėmesį į faktą, kad bauda buvo skirta be teismo, turėjusio įvertinti, ar reguliuotojo pretenzijos televizijai yra pagrįstos, sprendimo.

„Kelia klausimų ir nuobaudos suma, kuri yra daug didesnė už baudas, skirtas už neapykantos ir smurto kurstymą kitiems žiniasklaidos priemonėms, žiniasklaidos reguliuotojai kaltinant RT nešališkumo stoka“, – nurodė ministerija.

„Ofcom“ pernai gruodį padarė išvadą, kad RT pažeidė griežtas Britanijos žiniasklaidos taisykles, o rusų transliuotojas šį sprendimą apskundė.

Penktadienį agentūra paskelbė skyrusi RT 200 tūkst. svarų (225 tūkst. eurų) baudą už transliacijos taisyklių pažeidimą.

„Tyrimo metu nustatėme, kad RT neišlaikė deramo nešališkumo septyniose naujienų laidose nuo 2018 metų kovo 17 iki balandžio 26 dienos“, – sakoma „Ofcom“ pranešime.

Pasak tarnybos, programos daugiausia buvo susijusios su politinius nesutarimus keliančiomis temomis.

Šios sankcijos įsigalios pasibaigus teisinei procedūrai dėl RT prašymo persvarstyti „Ofcom“ sprendimus. Tikimasi, kad teismo posėdžiai šiuo klausimu vyks metų pabaigoje.

Balandį Rusijos ryšių rinkos reguliavimo tarnybos „Roskomnadzor“ vadovas Aleksandras Žarovas pranešė informavęs „Ofcom“, kad Maskvos veiksmai prieš Rusijos teritorijoje transliuojantį BBC priklausys nuo žingsnių, kurių rusų žiniasklaidos atžvilgiu imsis Londonas.

Londono ir Maskvos santykiai smarkiai pašlijo po pernai kovą įvykusio incidento, kai Anglijos mieste Solsberyje buvęs dvigubas rusų agentas Sergejus Skripalis ir jo duktė buvo apnuodyti Sovietų Sąjungoje sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga.