Diktatoriaus Muamaro Gaddafi pajėgos sekmadienį užpuolė tik neseniai režimo priešininkų užimtą Bin Džavado miestą Viduržemio jūros pakrantėje. Netoliese esančiame Ras Lanufe, kur yra svarbus naftos uostas, sukilėliams pavyko atremti puolimą.

Sukilėliai sekmadienį pasakojo, kad kareiviai, puldami Bin Džavado miestą, naudojo kulkosvaidžius ir minosvaidžius. Yra sužeistųjų. Ras Lanufe į koją sužeistas prancūzų fotografas. Režimo priešininkai teigia šalies rytuose numušę M. Gaddafi pajėgų sraigtasparnį.

Įnirtingi mūšiai verda ir šalies vakaruose. M. Gaddafi daliniai vėl puolė Savijos miestą, esanti už 50 km nuo sostinės Tripolio. Dėl šio miesto kovojama jau daug dienų. Medikų duomenimis, penktadienį ir šeštadienį buvo daug žuvusiųjų.

Kol kas neaišku, kodėl sekmadienį Tripolyje aidėjo kulkosvaidžių salvės. Anot vyriausybės, taip buvo švenčiamas kelių miestų atsikovojimas. Vyriausybės atstovas sakė, kad armija mėgina atsikovoti ir Bengazį. Tačiau šis antrasis pagal dydį šalies miestas, kuriame ir kilo protestai prieš M. Gaddafi, sekmadienį buvo režimo priešininkų rankose.

M. Gaddafituo tarpu skundžiasi dėl nepakankamos paramos iš užsienio. Daugiau kaip 40 metų Libiją valdantis diktatorius teigia kovojantis su terorizmu.

"Aš esu nustebęs, kad niekas nesupranta, kad tai yra kova su terorizmu, - prancūzų laikraščiui "Journal du Dimanche" pareiškė M. Gaddafi. - Mūsų saugumo tarnybos bendradarbiauja. Mes jus pastaraisiais metais taip rėmėme".

Jis sakė klausiantis savęs, kodėl niekas nepadeda jam kovoti su teroru.