Valstybės sekretorius laiko nepriimtina ambasadoriaus išsakytą Latvijos vidaus ir užsienio politikos kritiką, kaltinimus melu dėl Minsko susitarimų vykdymo Ukrainoje ir priekaištus dėl istorijos klastojimo. Jis taip pat pavadino absurdišku A. Vešniakovo tvirtinimą, kad Latvijos vyriausybė riboja piliečių teisę gauti alternatyvią informaciją apie įvykius pasaulyje.

A.Pildegovičius apgailestavo dėl to, kad ambasadoriui, nors jis jau seniai dirba Latvijoje, nepavyko iki galo suprasti šalyje vykstančių procesų. Valstybės sekretorius taip pat paragino ambasadorių susilaikyti nuo pareiškimų, skaldančių visuomenę.

Jis priminė, kad Latvija visada buvo už geros kaimynystės santykius su Rusija, bet Krymo aneksija ir Rusijos išprovokuotas konfliktas Ukrainos rytuose atsiliepė dvišaliams santykiams.

Neseniai interviu laikraščiui "Vesti segodnia" A. Vešniakovas pareiškė, kad Latvija ir daugelis kitų Vakarų šalių kryptingai demonizuoja Rusiją.

Jis taip pat teigė, kad Latvijoje mėginama iškraipyti istorijos faktus, kurstomos rusofobinės nuotaikos, heroizuojami Antrojo pasaulinio karo laikų kolaborantai.