Šeštadienį sutartį dėl naujos partijos įkūrimo pasirašė centro dešiniojo susivienijimo "Vienybė" lyderiai: partijos "Naujas laikas" pirmininkė Solvita Аbuoltinia, partijos "Visuomenė už kitokią politiką", lyderis Aigaras Štokenbergas ir Piliečių sąjungos vadovas Girtas Valdis Kristovskis.

Po pasirašymo ceremonijos buvo sugiedotas Latvijos himnas.

"Partija "Vienybė" laikoma įkurta", - pareiškė S.Abuoltinia, paspaudusi rankas A.Štokenbergui ir G.V.Kristovskiui, o salėje nuaidėjo plojimai.

Sutartyje dėl susivienijimo "Vienybė" reorganizacijos numatyta naujosios partijos valdybos sudėtis, kuri išliks iki pirmojo partijos suvažiavimo, planuojamo ateinantį lapkritį.

Sutartyje pažymima, kad pagrindinis sukurtos partijos tikslas - ilgalaikė tautinės Latvijos valstybės plėtotė; taip pat stabilus ūkio augimas, demografinės būklės gerinimas, išsilavinusios, laisvos, tolerantiškos ir visapusiškos asmenybės ugdymas.

Partija sieks stiprinti teisinę, nepriklausomą ir teisingą teisminę valdžią, išnaikinti korupciją, skatinti profesionalumą valstybės valdyme, lygias visų gyventojų ir regionų galimybes ekonominiame, socialiniame, kultūriniame ir sportiniame vystymesi, užtikrinti latvių tautos pagrindinės kalbos teisę, kokybišką ir prieinamą sveikatos apsaugą, solidarią ir ilgalaikę socialinės paramos, rūpybos ir pensijų sistemą, saugią aplinką.