Tačiau Latvijos vyriausybė dar nepriėmė galutinio sprendimo ir ketina dar kartą aptarti šią galimybę maždaug po mėnesio, kai jau bus žinoma Lietuvos ir Estijos nuomonė.

Susisiekimo ministerija pasiūlė svarstyti šį klausimą, nes šią vasarą buvo gauta daug gyventojų nusiskundimų, esą atsisakius pereiti prie vasaros laiko, neįmanoma išnaudoti ryto valandų, o vakare anksti sutemsta.

Atsisakyti vasaros laiko buvo nuspręsta praėjusių metų vasario mėnesį Baltijos šalių Ministrų Taryboje. Ministerija siūlo 2001 metų pavasarį persukti laikrodžių rodykles viena valanda į priekį ir daugiau nebekeisti laiko.

Latvijos universiteto Astronomijos instituto atstovai, savo ruožtu, nurodo, jog dabar Latvija yra savo natūralioje laiko juostoje. Mokslininkai pabrėžia, kad gyventojai skųsis bet kuriuo atveju, nes vieni pratę anksčiau keltis, kiti - vėliau gultis, ir kuri nors gyventojų grupė vis vien jaus diskomfortą.

Europos Taryba nustatė perėjimo prie vasaros laiko procedūrą ir numatė, kad pasiūlymai įvesti vasaros laiką nuo 2002 metų turi būti priimami iki 2001 metų sausio 1 dienos.