Pasak jo, sprendimas susijęs su tuo, kad A. Artiomenko nuo 2005 metų turi ir Kanados pilietybę. Pats A. Artiomenko, pasak O. Liaško, išvyko iš Ukrainos. „Dabar mes reikalausime, kad parlamentas pirmajame plenariniame posėdyje gegužės 16 dieną visam laikui sustabdytų A. Artiomenkos parlamentinius įgaliojimus“, - parašė O. Liaško.

O. Liaško pranešime taip pat pasidalino nuoroda į puslapį „Informator“, kuriame pasidalinta informacija apie pilietybės atėmimą iš A. Artiomenkos remiantis šaltiniu prezidento administracijoje. Oficialiai apie pilietybės atėmimą kol kas nepranešama.

Vasarį dienraštis „The New York Times“ pranešė, kad Aukščiausiosios Rados narys Andrejus Artiomenko išvystė konflikto sureguliavimo Ukrainoje planą, kuriame numatoma išnuomoti Krymą Rusijai, po ko turėtų būti surengtas referendumas dėl regiono ateities.

Buvo pranešama, kad planą buvo bandoma perduoti JAV prezidento Donaldo Trumpo patarėjui nacionalinio saugumo klausimais Michealiui Flynnui, tačiau jis atsistatydino nespėjęs atsakyti, ką apie jį mano.

Po šio įvykio Ukrainos prokuratūra pradėjo tyrimą dėl A. Artiomenkos veiksmų ir galimos tėvynės išdavystės.