Rusija suinteresuota, kad visi Europoje pagaliau ateitų į protą ir nustotų laikyti Rusiją visų bėdų kaltininke“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas žiniasklaidai Dmitrijus Peskovas.

Jis pridūrė, kad vietoj to Europa turėtų „spręsti pagrindines problemų, kurios šiuo metu dusina Europą, priežastis“.

Jo pastabos nuskambėjo po to, kai Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas trečiadienį perspėjo Rusiją dėl bet kokių „karinių avantiūrų“ prie Ukrainos ir ES narės Lenkijos sienų.

„Pastaruoju metu Didžiojoje Britanijoje pasirodė daug isteriškų straipsnių, – sakė D. Peskovas. „Rusija nevykdo jokių hibridinių karų“, – pridūrė jis.

NATO ir Vakarų šalių vyriausybės pasmerkė Rusijos karių telkimą pasienyje su Ukraina, kuri nuo 2014 metų kovoja su prorusiškais separatistais šalies rytuose.

Kijevas ketvirtadienį pareiškė, kad siekia gauti daugiau karinės pagalbos iš Vakarų.

„Pastarosiomis savaitėmis Rusijos agresyvumas gerokai padidėjo“, – spaudos konferencijoje sakė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba. Jis pridūrė, kad Kijevas veda derybas su Vakarais dėl „papildomos gynybinės ginkluotės tiekimo mūsų kariuomenei“.

Kiek vėliau ketvirtadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas turėtų kalbėti Užsienio reikalų ministerijos posėdyje ir pateikti „išsamių“ pastabų, sakė D. Peskovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)