Vladislava Trochimčiuk teisme Kijeve, kuris jai skyrė aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmę už tai, kad ji sąmoningai badu marino savo vaikus, ne tik neatgailavo, bet netgi juokėsi.

Jos vienerių metų sūnus Danilas iš bado mirė. Trejų dukra Anna išgyveno gerdama vandenį iš vazos. Vaikai negalėjo išeiti iš kambario, nes motina, nenorėdama, kad jie patektų į virtuvę, buvo užrėmusi duris.

Per tas vienuolika dienų, kai buvo palikti vieni, vaikai iš baldo valgė sienų apmušalus ir netgi savo išmatas. Mažamečių dantų žymes buvo galima įžiūrėti ant sienų.

Buvusi moters anyta bandė patekti butą, bet neturėjo raktų, teigia buvęs vaikžudės sutuoktinis ir vaikų tėvas Aleksejus Trochimčiukas. Po vienuolikos dienų vaikus bute rado jo motina.

Butas, kuriame 11 dienų buvo palikti du mažamečiai vaikai

„Anna gulėjo ant lovos, ji miegojo. Pažadinau ją, daviau jai varškės ir bananą, paėmiau ant rankų. Situacija priminė kažkokį košmarą, maniau, kad sapnuoju. Iki pat dabar negaliu suprasti, kaip tai galėjo atsitikti“, – teigia moteris.

Vladislava Trochimčiuk vaikus badu marino sąmoningai. Turėjo tikslą socialinėje žiniasklaidoje skelbti iškankintų vaikų nuotraukas ir prašyti pagalbos, meluodama, kad vienas ar net abu vaikai turi gyvybei pavojingą auglį ir reikia pinigų gydymui, išsiaiškino teismas.

Moteris siekė, kad atžalos atrodytų išsekusios, nes tada galėtų prašyti žmonių finansinės paramos ir dovanų.

Štai ką sako policijos šaltinis: „Kol jos vaikai vadavosi mirtimi, ji linksminosi su meilužiu“.

Psichiatrai nustatė, kad moteris gali stoti prieš teismą ir yra pakaltinama.

Butas, kuriame 11 dienų buvo palikti du mažamečiai vaikai

Teisėja Galima Bondarenko ją pavadino „beširde cinike“, tačiau jos skirta aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmė sulaukė kritikos.

Teisme kaltinamoji kalbėjo: „Svajojau, kaip vieną dieną jie studijuos, gyvens kitaip, gyvens geriau. Kad turės viską. Labai gailiuosi. Niekaip nesuprantu, ką padariau, kodėl Dievas iš manęs atėmė sūnų, o mane uždarė už grotų“. Tiesioginiu televizijos ryšiu savo vienutėje išgirdusi nuosprendį ji buvo nufilmuota besijuokianti ir plojanti rankomis.

Pritaikius malonę ir atskaičius sulaikymo laiką po 2016 metais įvykdyto nusikaltimo, Vladislava į laisvę išeis po trejų metų.

Tikimasi, kad teismo sprendimas bus skundžiamas ir reikalaujama laisvės atėmimo iki gyvos galvos.