Skelbiama, kad Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos SVR vadovas Sergejus Naryškinas per savo vizitą kovo 25-27 dienomis susitiko su Šiaurės Korėjos valstybės saugumo ministru Ri Chang Dae. Pasak KCNA, abu pareigūnai aptarė galimybę sustiprinti bendradarbiavimą „siekiant susitvarkyti su nuolat intensyvėjančiais priešiškų jėgų šnipinėjimo ir sąmokslo veiksmais“.

Tiek Rusijai, tiek Šiaurės Korėjai šiuo metu taikoma daugybė tarptautinių sankcijų. Maskva jų susilaukė dėl savo invazijos į Ukrainą, o Pchenjanas – dėl branduolinių ginklų bandymų. Pernai rugsėjį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong Unas Rusijos Tolimuosiuose Rytuose surengė viršūnių susitikimą, kurio metu Kim Jong Unas pareiškė, kad ryšiai su Maskva yra jo šalies „pagrindinis prioritetas“.

Vėliau JAV informavo, kad Pchenjanas pradėjo tiekti Maskvai ginklus. Tuo metu Pietų Korėja anksčiau šį mėnesį nurodė, kad Šiaurės Korėja nuo praėjusių metų liepos jau nusiuntė Rusijai apie 7 000 konteinerių su ginklais, skirtų naudoti kare prieš Ukrainą. Vašingtonas ir ekspertai yra sakę, kad Pchenjanas mainais į tai siekia įvairios karinės pagalbos, įskaitant palydovų technologijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)