Kaip rašo „Ukrinform“, tai pranešė Nacionalinio pasipriešinimo centras (NPC).

„Okupantai ruošiasi naujai mobilizacijos bangai laikinai okupuotose teritorijose, kad kompensuotų patirtus nuostolius, ir jau sudaro vyrų sąrašus. Mobilizacijos planas pirmiausia buvo pateiktas Maskvos statytiniams Horlivkoje. Tačiau atsakydami vietiniai kolaborantai skundėsi, kad socialinė įtampa mieste auga, nes nuo plataus masto invazijos pradžios žuvo daugiau kaip 20 tūkst. Horlivkos gyventojų, kurie buvo priverstinai mobilizuoti 2022 metais“, - sakoma pranešime.

Kartu pažymima, kad okupuotų teritorijų gyventojų mobilizacija yra tarptautinis nusikaltimas. Iš laikinai okupuotų teritorijų gyventojų formuojami priešakiniai daliniai, kuriuos be reikiamo parengimo rusai meta prieš ukrainiečių dalinius, nes rusams naudinga ukrainiečių žūtis, nepriklausomai nuo to, kurioje pusėje jie kariauja.

NPC priduria, kad rusams nepavyksta pasiekti „specialiosios karinės operacijos“ tikslų, kurie nuolat keičiami. Pernai šiems efemeriškiems tikslams realizuoti buvo mobilizuota 300 tūkst. Rusijos piliečių. Šios mobilizacijos rezultatas – šimtai tūkstančių lavonų ir sužeistų rusų, o tai padidino socialinę įtampą jau pačioje Rusijoje.

Dėl to rusai planuoja spartinti mobilizacijos tempus laikinai okupuotose teritorijose, kad neišvestų savo gyventojų iš propagandos transo, konstatuoja NPC.

„Ukrinform“ primena, jog okupantai rusai jų laikinai kontroliuojamose Ukrainos teritorijose išprovokavo humanitarinę krizę, siekdami padaryti vietos gyventojus priklausomus nuo įsibrovėlių „administracijos“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją