Slovakijos sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per pastarąją parą šalyje buvo nustatyti 15 278 nauji infekcijos atvejai – šis skaičius beveik 5 tūkst. didesnis, palyginti su ankstesniu infekcijų paros prieaugio antirekordu lapkričio 23 d. Šalyje po dviejų dienų įsigaliojo karantinas.

Tačiau ministerija dėl tokio didelio skaičiaus kaltino tai, kad buvo pavėluotai gauti duomenys apie antradienį neužregistruotas infekcijas. Jos buvo pridėtos prie ketvirtadienio statistikos.

Duomenys taip pat rodo, kad Slovakijoje pastaruoju metu daugėja infekcijos atvejų. Šalis per pastarąsias septynias dienas registravo 61 515 naujų infekcijų, palyginti su 57 992 ankstesnę savaitę.

Pagal naujojo karantino šalyje sąlygas, žmonės gali išeiti iš namų tik turėdami konkrečią priežastį, o į darbą norintys eiti nepasiskiepiję ir COVID-19 nepersirgę žmonės privalo testuotis.

Slovakijos parlamentas šiuo metu svarsto vyriausybės siūlymą skirti po 500 eurų išmoką visiems nuo COVID-19 pasiskiepysiantiems vyresniems nei 60 m. žmonėms.

Šioje ES šalyje skiepijimo lygis yra vienas žemiausių visame bloke. Iki šiol visiškai paskiepyta tik 46,3 proc. iš 5,5 mln. šalies gyventojų. Slovakija nuo pandemijos pradžios iš viso registravo 712 tūkst. COVID-19 atvejų ir 14 696 mirtis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją