Tilto demontavimo darbai pradėti 2014 m. gruodžio mėn. Remiantis išankstiniais duomenimis, tiltas sugriuvo tuo metu, kai buvo ardomos konstrukcijos.

„Tragedija įvyko šį rytą, kai buvo vykdomi senojo Berlyno tilto ardymo darbai. Remiantis išankstiniais duomenimis, dėl sugriuvusios konstrukcijos atramos žuvo keturi darbininkai, dar du sužeisti“, - naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė Rusijos vidaus reikalų ministerijos Kaliningrado valdybos spaudos atstovė Svetlana Postavničiaja.

Leidinys „Novij Kaliningrad“, remdamasis Rusijos federalinio tyrimų komiteto regioninio skyriaus vadovo pavaduotojos Mariannos Andriušinos pateikta informacija, rašo, kad aukų skaičius gali didėti. Remiantis kol kas dar nepatvirtintais duomenimis, tarp nuolaužų gali būti dar vienas asmuo, apie kurio būklę kol kas nieko nežinoma.

Kaip rašo newsru.com, pranešimą dėl griuvusios tilto konstrukcijos Krizinių situacijų valdymo centras gavo sausio 13 d. 9 val. ryto. Incidentas įvyko dviejų kilometrų atstumu į Pietus nuo gyvenvietės Bolšoje Isakovo.

Pranešama, kad tilto atraminė konstrukcija sugriuvo tuo metu, kai statybininkai ardė seno tilto atramas. Šeši įmonės „Most“ darbininkai tuo metu dirbo su sunkiąja technika. Sugriuvus atramai griuvo ir praėjimas, ant kurio stovėjo darbininkai, o vėliau nugarmėjo sunkioji technika kartu su tuo metu ten buvusiais darbininkais.

Šiuo metu gelbėtojai mėgina iš nuolaužų ištraukti dviejų žuvusiųjų kūnus. Lūžius patyrę sužeistieji nugabenti į Kaliningrado ligonines.

Nuo praėjusių metų pabaigos Kaliningrade vykdoma aplinkkelio rekonstrukcija. Planuojama, kad tai bus šešių eismo juostų aplinkkelis. Naujas tiltas virš Priegliaus upės, pakeitęs senąjį dar XX a. ketvirtajame dešimtmetyje tiestą Berlyno (Palmburgo) tiltą atidarytas gruodžio mėn. Kaliningrado srities gubernatorius Nikolajus Cukanovas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad vykdant rekonstrukciją buvo svarstoma galimybė išsaugoti senąjį Berlyno tiltą, tačiau atlikti tyrimai parodė, kad konstrukcija stipriai deformuota. Buvo priimtas sprendimas tiltą nugriauti, o jo vietoje nutiesti naują trijų eismo juostų tiltą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (484)