K. Volkeris įsitikinęs, kad Vakarai susidūrė su tiesiogine karine agresija, praneša UNIAN.

Rusija įsiveržė į kaimyninę valstybę, aneksuoja teritorijas, nepaisydama Budapešto memorandumo, nekreipdama dėmesio į Paryžiaus ir Niujorko chartijas, o taip pat ignoruodama NATO ir Rusijos santykius apibrėžiančią sutartį, o NATO niekaip nesprendžia šios krizės“, - piktinosi jis.

Taip pat K. Volkeris pridūrė, kad dabar nesustabdžius Rusijos Ukrainoje, ją teks stabdyti toliau, kai ši žengs gilyn į Europą.

„Jei neparemsime Ukrainos, nesustabdysime šio užgrobimo ir neatkursime jėgos balanso, šis konfliktas tęsis. Tokiu atveju Putinas pajus, kad gali tęsti konfliktą, galbūt net ir kitose Europos dalyse. Geriau šiandieną sustabdyti konfliktą Ukrainoje, nei stabdyti jį vėliau NATO teritorijoje“, - patikino K. Volkeris.

Kurtas Volkeris
Jo manymu, egzistuoja naujo puolimo Mariupolyje pavojus – tokiu būdu gali būti siekiama suformuoti sausumos koridorių į Krymą.

Taip pat K. Volkeris pabrėžė, kad V. Putinas imsis konflikto eskalavimo dėl kelių priežasčių.

„Viena iš jų – tai padeda išlaikyti Putino populiarumą namuose. Jis demonstruoja, kaip imasi Rusijos nacionalizmo gynimo, jam sėkmingai pavyksta užimti teritorijas ir ginti etninius rusus“, - mano K. Volkeris.

„Antroji priežastis ta, kad V. Putinas mano, kad ekonominės sankcijos nėra pakankamai rimtos ir nebus griežtinamos“, - teigia K. Volkeris.

„Trečioji priežastis ta, kad NATO ir Europa atmetė karinio atsako į Rusijos veiksmus galimybę“, - sakė jis.

K. Volkerio teigimu, vienintelis dalykas, galintis priversti V. Putiną liautis, – galimybės slėpti tikrąją kainą, kurią Rusija moka, nebuvimas.

Kalbėdamas apie tikrąją karinių veiksmų kainą K. Volkeris turi galvoje žuvusiųjų skaičių ir sankcijų poveikį Rusijos ekonomikai. Jo teigimu, dėl šių priežasčių būtina padėti Ukrainai gintis, kad būtų padidinta šio karo kaina Kremliui.