„Kai moterys laikomos ištisas dienas ir žaginamos, kai prievartaujami berniukai ir vyrai, kai matai daugybę lytinių organų sužalojimų, kai girdi moteris liudijant apie „Viagra“ aprūpintus Rusijos kareivius, akivaizdu, jog tai – karinė strategija, – sakė ji. – Kai aukos praneša, kas sakoma žaginant, akivaizdu, kad tai –sąmoninga taktika nužmoginti aukas“.

„Visi požymiai tai rodo“, – ketvirtadienį naujienų agentūrai AFP sakė P. Patten, paklausta, ar žaginimas kaip ginklas naudojamas kare Ukrainoje.

Nuo Rusijos įsiveržimo vasarį Jungtinės Tautos patikrino „daugiau nei šimtą“ išžaginimo ar seksualinės prievartos atvejų Ukrainoje, sakė P. Patten, turėdama galvoje rugsėjo pabaigoje paskelbtą JT ataskaitą. Joje „patvirtinti Rusijos pajėgų įvykdyti nusikaltimai žmoniškumui, surinkti liudijimai byloja, kad seksualinio smurto aukų amžius svyruoja nuo ketverių iki 82 metų“, sakė ji ir pridūrė, jog aukos daugiausia yra moterys ir mergaitės, bet taip pat ir vyrai bei berniukai.

Tačiau „pranešti atvejai yra tik ledkalnio viršūnė“, – pridūrė P. Patten.

„Labai sunku gauti patikimą statistiką aktyvaus konflikto metu, o skaičiai niekada neatspindės tikrovės, nes seksualinis smurtas yra nusikaltimas, apie kurį nutylima“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)