„Referendumo dėl (Škotijos) nepriklausomybės klausimas neabejotinai buvo vienas veiksnių, lėmusių tokį rinkimų rezultatą, tačiau manau, kad tam įtakos turėjo ir kiti veiksniai“, – spaudos konferencijoje sakė ji.

„Apmąstysime šiuos rezultatus, išklausysime rinkėjus ir labai gerai apsvarstysime, kokiu keliu Škotijai geriausia eiti“, – kalbėjo N. Stardžen.

Pernai įvykęs referendumas dėl Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES) pakurstė Škotijos nacionalistų ambicijas dar kartą pamėginti pasiekti, kad ši šalis taptų nepriklausoma. Tačiau parlamento rinkimų rezultatai šias viltis gali vėl sužlugdyti.

„Niekas (Škotijos) premjerės nesmerks, jei dabar ji nuspręs pakeisti kursą. Tai - puiki proga jai tą padaryti ir raginu ją nedelsiant šia galimybe pasinaudoti. Ji privalo atsisakyti šio sumanymo“, - sakė Škotijos konservatorių lyderė Ruth Davidson, omenyje turėdama antrojo referendumo dėl Škotijos nepriklausomybės rengimą.

R. Deividson vedama Konservatorių partija Škotijoje pasirodė geriausiai per pastaruosius tris dešimtmečius, tuo tarpu likusioje Jungtinės Karalystės (JK) dalyje premjerės Theresos May vadovaujamos partijos rezultatai buvo gana niūrūs.

SNP prarado 21 iš anksčiau turėtų 56 vietų parlamente, tačiau, nepaisant to, išliko didžiausia partija Škotijoje.