Asmuo, kurio tapatybė neatskleidžiama, gyveno Solt Leik Sityje, o Zikos virusu apsikrėtė apsilankęs užsienyje, kur ši liga buvo išplitusi. Anot Solt Leik Sičio sveikatos apsaugos departamento, mirė pagyvenęs pacientas, kuris turėjo ir kitų sveikatos sutrikimų.

Pacientui buvo pasireiškę Zikos simptomai – bėrimas, karščiavimas ir konjunktyvitas (akių junginės uždegimas) – tačiau kol kas neaišku, ar mirtį sukėlė Zika.

Solt Leik Sičio sveikatos departamento direktorius Gary Edwardsas sakė, kad ligos atvejis aptiktas peržiūrint pažymas apie mirtį, o įtarimus patvirtino laboratoriniai tyrimai.

Vadovaujantis privatumo nuostatomis, Jutos valstijos institucijos neatskleidė išsamesnės informacijos apie pacientą, neaišku ir kokiose valstybėse lankėsi miręs vyras ar moteris.

Nors Zikos virusas daugumai žmonių pasireiškia nežymiai, tačiau per ligos protrūkį Pietų Amerikoje mokslininkai nustatė, kad dėl infekcijos nėštumo metu kūdikiai gali gimti su dideliais smegenų apsigimimais.

Vasario mėnesį Puerto Rike, JAV teritorijoje, nuo Zikos komplikacijų mirė 70-metis vyras. Nors jis pasveiko nuo viruso sukeltų simptomų, tačiau prieš Ziką susiformavę antikūnai ėmė pulti trombocitų ląsteles, ir žmogus mirė nuo vidinio kraujavimo.