Šiaurės Korėjos nacionalinės gynybos komisijos pranešime, kurį paskelbė naujienų agentūra KCNA, teigiama, kad Vašingtonas gali nustatyti datą ir vietą diskusijoms, kurių metų abi pusės galės aptarti įvairius aktualius klausimus, tačiau nesutinka su jokiomis išankstinėmis sąlygomis.

"Siekiant sumažinti įtampą Korėjos pusiasalyje ir užtikrinti taiką ir saugumą regione, mes siūlome surengti aukšto lygio diskusijas tarp Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos (KLDR) ir JAV, - sakė Šiaurės Korėjos nacionalinės gynybos komisijos atstovas. - Jeigu JAV tikrai rūpi užtikrinti regiono saugumą ir taiką bei sumažinti įtampą, Vašingtonas neturėtų kelti jokių išankstinių sąlygų".

JAV naują pasiūlymą aptars per susitikimus su Japonija ir Pietų Korėja antradienį ir trečiadienį, informavo JAV prezidento administracijos pareigūnas.

Vašingtonas skeptiškai vertina Pchenjano pasiūlymą dėl dialogo, nes šis ne kartą neįvykdė susitarimų.

"Mes visada esame už dialogą su KLDR, - sakė Nacionalinio saugumo tarybos atstovė Caitlin Hayden. - Mes norime surengti patikimas derybas su šiaurės korėjiečiais, tačiau jos turi būti susijusios su Šiaurės Korėjos įsipareigojimų pasauliui vykdymu, įskaitant Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliucijų paisymą bei branduolinių ginklų atsisakymą. Mes spręsime iš Šiaurės Korėjos veiksmų, o ne žodžių".