„Galiu patvirtinti, kad JAV pajėgos sučiupo ... teroristų lyderį Latifą Mehsudą per karinę operaciją“, – sakė JAV valstybės departamento atstovo pavaduotoja Marie Harf, pridūrusi, kad jis yra vienas aukšto rango vadų grupuotėje „Tehreek-e-Taliban Pakistan“ (TTP).

Atstovė neatskleidė daugiau šios operacijos detalių ir nesakė, kur ir kada buvo sučiuptas L.Mehsudas. Ši informacija buvo paskelbta per iš anksto neskelbtą JAV valstybės sekretoriaus Johno Kerry vizitą Kabule.

Tačiau Pentagono pareigūnai sakė, kad L.Mehsudas tebėra Afganistane, nors konkrečios vietos nenurodė.

„Tęsiant ginkluotą konfliktą prieš (tarptautinį teroristų tinklą) „al Qaeda“, Talibaną ir susijusias pajėgas pagal Kongreso 2001 metais suteiktą leidimą panaudoti karinę jėgą, Mehsudas buvo sučiuptas ir yra teisėtai laikomas JAV karinių pajėgų Afganistane“, – pranešė Pentagono atstovė komandorė Elissa Smith.

Tuo tarpu dienraštis „The Washington Post“ pranešė, kad jis buvo neseniai sučiuptas rytų Afganistane ir perimtas iš Afganistano žvalgybos operatyvininkų, kurie mėgino užverbuoti L.Mehsudą kaip galimą tarpininką stringančiose susitaikymo pastangose tarp Kabulo ir Afganistano Talibano.

JAV pareigūnai šio pranešimo kol kas nekomentavo.