Už Korano deginimą buvo nubausti šeši kariai. Prezidentas Hamidas Karzai musulmonų religinės knygos deginimą pavadino nežmonišku ir paragino kaltininkų bylą nagrinėti viešai.

Tyrimo išvadose skelbiama, jog incidentą paskatino tokie veiksniai, kaip pasitikėjimo tarp amerikiečių ir afganistaniečių stygius, tačiau tyčinių ketinimų išreikšti nepagarbą islamui nebuvo.

Nors tikslus kariams skirtų bausmių pobūdis neįvardijamas, atstovas spaudai pranešė, kad buvo skirtos administracinės sankcijos – laipsnio ar užmokesčio sumažinimas.

Korano egzemplioriai buvo paimti iš kalėjimo bibliotekos ir perduoti sudeginti. Po šio incidento, vietos darbininkams radus suanglėjusius Korano egzempliorius į šiaurę nuo Kabulo esančioje Bagramo bazėje, kelias dienas nesiliovė riaušės ir išpuoliai prieš JAV karius.

Šalyje kilusi smurto banga pareikalavo mažiausiai trijų dešimčių gyvybių. Vėliau Afganistano Vidaus reikalų ministerijos saugomoje zonoje buvo nušauti du amerikiečių karininkai. Šis nusikaltimas iki šiol neišaiškintas.

Pirmadienį, rugpjūčio 27 dieną, jūrų pėstininkų korpusas taip pat pranešė, jog trys karininkai pripažinti kaltais dėl to, kad šlapinosi ant lavonų. Tai buvo užfiksuota vaizdo įraše, kuris vėliau plačiai pasklido internete. Tyrimo metu paaiškėjo, jog taip buvo išniekinti žuvusių talibų kovotojų kūnai. Įraše girdėti, kaip vienas jūreivis sako „geros dienos, bičiuli“.