Vyriausybės vyriausiojo sekretoriaus Yoshihide Suga teigimu, Japonijos vyriausybė Šiaurės Korėjos planus suduoti prevencinį raketų smūgį suvokia kaip provokaciją.

„Akivaizdu, tai provokuojantys veiksmai, nukreipti prieš mūsų šalies ir tarptautinės bendruomenės saugumą. Manome, kad tai yra visiškai nepriimtina“, - pabrėžė sekretorius.

Naujienų agentūra KCNA anksčiau ketvirtadienį skelbė, kad Korėjos liaudies armijos vadovybė ketina iki rugpjūčio vidurio parengti prevencinio smūgio teritorijai aplink Guamo salą planą.

Remiantis KCNA pranešimais, Šiaurės Korėja ketina paleisti keturias „Hwasong-12“ vidutinio nuotolio balistines raketas, kurios turėtų nuskrieti apie 3 400 km virš Japonijos Simanės, Hirošimos ir Kočio prefektūrų, o paskui nukristi į vandenį už 30-40 kilometrų nuo Guamo.

Pchenjanui ir toliau dedant pastangas išplėtoti raketų programą, padėtis Korėjos pusiasalyje išlieka ypač įtempta. Liepą Šiaurės Korėja atliko du balistinių raketų bandymus, kurie išprovokavo griežtą JAV, Japonijos ir Pietų Korėjos reakciją.