Ukraina turi teisę gintis prieš šią besitęsiančią agresiją ir mes suteiksime pagalbą Ukrainai saugumo klausimu“, – tikino J. Bidenas, ketvirtadienį laukiamas atvykstant į Kijevą.

Anot jo, Vašingtonas su sąjungininkėmis iš viso pasaulio akivaizdžiai pasmerkė Rusijos agresiją, o su Europos ir Didžiojo septyneto (G7) partnerėmis pritaikė rimtų sankcijų Rusijos ekonomikai.

„Kol Ukraina demonstruoja valios jėgą ginant šalies suverenumą ir teritorinį vientisumą, plėtojant demokratiją, kovojant su korupcija ir atkuriant savo ekonomiką, mes ir toliau palaikysime Ukrainos tautą, – teigė viceprezidentas. – Mes nuo pradžių tvirtinome, kad šioje krizėje nėra karinio sprendimo. Tačiau akivaizdu, kad Rusija bando tą daryti, remdama separatistus Rytų Ukrainoje“, – pridūrė J. Bidenas.

Pasak JAV viceprezidento, konfliktas Ukrainoje buvo Rusijos agresijos padarinys.

„Žinome, kad separatistai, iš kurių dauguma apmokomi Rusijoje, gauna sunkiąją karinę ginkluotę ir finansavimą iš Rusijos vyriausybės“, – įsitikinęs J. Bidenas.

Jis taip pat išreiškė viltį, kad Ukrainoje bus priimtos būtinos reformos, o JAV padės Ukrainos žmonėms jas įgyvendinti. Diplomatas taip pat pridūrė, kad Vašingtonas planuoja suteikti papildomą paramą Ukrainos ekonomikai, įgyvendinant reformas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (192)