Baltųjų rūmų atstovas Džeikas Sivertas (Jake Siewert) taip pat sakė, kad dviejų vadovų pokalbis telefonu truko 50 minučių, B.Klintonui (Bill Clinton) antradienį vakare atvykus į Brunėjų, į Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono valstybių viršūnių susitikimą.

B.Klintonas (Bill Clinton) su J.Arafatu (Yasser Arafat) kalbėjosi po sekmadienį Vašingtone įvykusio susitikimo su Izraelio ministru pirmininku Ehudu Baraku (Ehud Barak).

Dž.Sivertas (Jake Siewert) sakė, kad su Izraelio premjeru antradienį kalbėjosi JAV valstybės sekretorė Madlena Olbrait (Madeleine Albright), kuri paragino Izraelio vadovą vykdyti praėjusį mėnesio Šarm el Šeicho susitarimą.

Tuo tarpu Izraelio kabineto ministras trečiadienį pareiškė, kad Izraelis bus priverstas atsisakyti savo "santūrumo politikos" po to, kai palestiniečiai pirmadienį nušovė keturis žydus. Ministras Binjaminas Ben Elieceras (Binyamin Ben-Eliezer) antradienį vakare dalyvavo E.Barako (Ehud Barak) ir aukštų kariškių susitikime, tačiau nepanoro atskleisti, apie ką kalbėjo susitikimo dalyviai.

Palestiniečiai ir žmogaus teisių grupės kaltina Izraelį naudojant per daug jėgos pažaboti palestiniečiams, kurie protestuoja jau septynias savaites. Šių protestų ir susirėmimų metų žuvo mažiausiai 217 žmonių, daugiausiai arabų. Antradienį Izraelio kariai nušovė tris palestiniečių paauglius, o Izraelis sugriežtino palestiniečių valdomų Vakarų Kranto miestų blokadą.

Antradienį vakare E.Barakas (Ehud Barak) sugrįžo į Izraelį iš JAV, kur jis susitiko su šios šalies prezidentu ir pasaulio žydų vadovais. E.Barakas (Ehud Barak) taip pat susitiko su Jungtinių Tautų (JTO) generaliniu sekretoriumi Kofiu Ananu (Kofi Annan) ir kalbėjo apie būdus neramumams ir smurtui užbaigti.