Vaizdo įraše jie prisiekia ištikimybę „Islamo valstybei“, praneša BBC.

Abu nufilmuoti vyrai kalba arabiškai ir kreipiasi į IS lyderį Abu Bakrą al-Baghdadi. Vienas vyras laiko popieriaus lapą, ant kurio atspausdint IS vėliava.

DELFI primena, kad su IS susijusi naujienų agentūra „Amaq“ nurodė, kad užpuolikai buvo „Islamo valstybės“ kariai, kurie įvykdė šią ataką atsiliepdami į raginimus smogti kryžininkų koalicijos šalims“.

Prancūzijos šiaurinėje dalyje netoliese Ruano antradienį du ginkluoti vyrai bažnyčioje nužudė 84-erių kunigą Jacques'ą Hamelį ir buvo paėmė įkaitų. Du ginkluoti vyrai įsiveržė į bažnyčią per mišias Sent Etjene diu Ruvrė, paėmė įkaitais mažiausiai penkis žmones, tada perrėžė gerklę kunigui ir paliko sunkiai sužeistą kitą asmenį. Užpuolikus, kuriuos „Islamo valstybė“ pavadino džihadistų judėjimo „kareiviais“, nušovė policininkai.

Tai buvo jau ketvirtoji ataka Europoje per pastarąsias dvi savaites, dėl kurių atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybė“. Tie užpuolikai buvo labai įvairūs, daugiau ar mažiau įkvėpti šios grupuotės per atstumą, o kai kurie, kaip pranešama, pasižymėję psichikos sutrikimais.

Po antradienį surengto išpuolio bažnyčioje, per kurį buvo nužudytas kunigas, didėja pasipiktinimas dėl saugumo spragų nuo smurto pavargusioje šalyje.