Tai skelbia „The Telegraph“.

Stengiantis išvengti netradicinės orientacijos dvasininkų diskriminacijos apraiškų (kurie civilinės partnerystės atveju privalo griežtai laikytis celibato), visi būsimieji kandidatai į vyskupus turės atlikti „testą“, padėsiantį išsiaiškinti, ar jie neturi ko slėpti apie savo seksualinį gyvenimą.

Prieš tapdamas vyskupu, dvasininkas privalės įtikinti arkivyskupą, jog nėra susijęs su veikla, kurią būtų galima įvardyti kaip nuodėmingą – ir neplanuoja tokios imtis ateityje.

Apklausa, kurią vieno iš minėtųjų dviejų arkivyskupų vardu atliks įgaliotasis vyskupas, skirta tiksliai nustatyti, ar privatus dvasininko gyvenimas „neprieštarauja ir neprieštaraus Anglikonų bažnyčios mokymui“.

Remiantis bažnyčios nuostatomis, leidžiamas tik vyro ir žmonos seksas, draudžiami tos pačios lyties asmenų lytiniai santykiai, nesantuokiniai ryšiai, ir, bent jau oficialiai, draudžiama santykiauti nesusituokusioms poroms.

Tačiau kai kuriuose vadinamosios Kunigų knygos skyriuose pateikiami žymiai detalesni nurodymai: pavyzdžiui, draudžiami seksualiniai santykiai su įvairiais „žvėrimis“ ir tolimais giminaičiais.

Informacija apie naujus reikalavimus būsimiesiems anglikonų vyskupams pasklido gavus raštišką atsakymą į klausimą, pateiktą prieš Sinodo susirinkimą.

Birželį paaiškėjo, jog, remiantis naujomis vyskupų nustatytomis taisyklėmis, civilinėje partnerystėje su tos pačios lyties asmeniu gyvenantys žmonės, norintys tapti vyskupais, privalo Kenterberio arba Jorko arkivyskupus užtikrinti, jog su savo partneriu susilaiko nuo lytinių santykių.

Panašios taisyklės galioja ir išsiskyrusiems dvasininkams.

Šv. Jono bažnyčios Valerlu kanauninkas Gilesas Goddardas klausia, kodėl tokių patvirtinimų reikia tik iš dvasininkų, gyvenančių civilinėse partnerystėse, arba išsiskyrusių.

Visuotinio Sinodo generalinis sekretorius Williamas Fittalis atsakė, jog išsiskyrusių dvasininkų klausiama, norint sužinoti, „ar su buvusia santuoka susiję klausimai negali tapti kliūtimi būti vyskupu“.

„Kalbant apie civilinę partnerystę, testas skirtas nustatyti, ar konkretaus asmens gyvenimo būdas ir elgesys neprieštarauja Anglikonų bažnyčios mokymui. Siekiant išvengti bet kokios diskriminacijos, tokia apklausa bus rengiama visiems be išimtiems kandidatams į vyskupus“, - teigia W. Fittalis.