Žemės drebėjimai dažni šioje didelėje salų valstybėje, bet Džakartą požeminiai smūgiai nėra įprasti. Beveik 10 mln. turinčio didmiesčio dangoraižių gyventojai kelias sekundes juto siūbuojant pastatus. Netoli sostinės esančiuose Bekasio ir Depoko miestuose smarkiai svyravo net dviejų aukštų namai.

„Mane pažadino požeminis smūgis. Pašiurpau pamačiusi, kad mano kambaryje siūbuoja šviestuvai baldai“, – sakė Džakartos gyventoja Risma Defriana, gyvenanti 17-ame aukšte.

Arčiausiai epicentro esančiame Sukabumio mieste irgi nebuvo jokių pranešimų apie žalą arba nukentėjusius žmones, sakė Nacionalinės nelaimių valdymo agentūros atstovas Sutopo Purwo Nugroho.

JV Geologijos tarnyba nurodė, kad šio 5,6 balo žemės drebėjimo epicentras buvo Indijos vandenyne maždaug už 97 km į pietvakarius nuo Vakarų Javos salos miesto Čibungūro. Seisminės bangos paviršių pasiekė iš 10 km gylyje buvusio židinio.

Indonezijos meteorologijos, klimatologijos ir geofizikos agentūros duomenimis, smūgių stiprumas siekė 6,3 balo, bet nebuvo pakankamas, kad sukeltų cunamį.

Didžiausią pasaulyje salų valstybę neretai sukrečia stiprūs žemės drebėjimai ir cunamiai. Indonezijos žemės gelmėse yra keli dideli tektoniniai lūžiai; šalis priklauso vadinamajam Ramiojo vandenyno ugnies žiedui.

2004 metais itin galintas žemės drebėjimas Indijos vandenyne sukėlė cunamį, daugelyje regiono šalių nusinešusį daugiau kaip 230 tūkst. žmonių gyvybių, daugiausiai – Indonezijos Ačeho provincijoje.