„Likusių gyvų nėra. Visi 54 palaikai buvo rasti“, – susisiekimo ministerijos J.A.Barata sakė naujienų agentūrai AFP. Tas oro bendrovės „Trigana Air“ lėktuvas skraidino 49 keleivius, tarp jų penkis vaikus, ir penkis įgulos narius.

Dvimotoris turbopropelerinis lėktuvas ATR42-300 sekmadienį sudužo Rytų Indonezijos kalnuose, rytinėje Papua provincijoje, lyjant stipriam lietui, pučiant stipriam vėjui ir tvyrant rūkui, rašo sky.com. 

Ryšys su orlaiviu nutrūko per skrydį iš Džaipuros į Oksibilio miestą, nors Indonezijos transporto ministerija nurodė, kad nebuvo jokių ženklų, jog pilotas būtų siuntęs pagalbos signalą.

Lėktuvo nuolaužos buvo pastebėtos pirmadienį iš oro, už kelių kilometrų nuo Oksibilio, tačiau dėl didelio aukščio kalnuose (790 m) ir prastų oro sąlygų vykdyti gelbėjimo operaciją sudėtinga.

Nacionalinės paieškų ir gelbėjimo agentūros vadovas Henry Bambangas Soelistyo sakė: „Lėktuvas yra visiškai subyrėjęs, o žuvusiųjų kūnai yra apdegę ir sunkiai identifikuojami. Nėra jokių šansų, kad kažkas būtų išgyvenęs“. Jis pridūrė, kad palaikai bus nugabenti į Džaipurą, Papua provincijos sostinę, kur bus identifikuoti.

Smilkstančios „Trigana Air“ lėktuvo nuolaužos buvo pastebėtos pirmadienį iš oro.

Lėktuvu skrido iš viso 49 keleiviai ir penki įgulos nariai. Orlaivis sudužo maždaug po 42 minučių nuo pakilimo.

Tarp keleivių buvo penki vaikai, įskaitant du kūdikius.

Vienas pareigūnas nurodė, kad visi keleiviai buvo Indonezijos piliečiai. Tarp jų buvo trys vietos vyriausybių pareigūnai ir du vietos parlamento nariai.

Keturi pašto darbuotojai gabeno keturis krepšius su 468 750 dolerių – tai buvo vyriausybės lėšos skirtos skurstančių šeimų kompensacijoms už išaugusias degalų kainas. Ar pinigai buvo rasti, neskelbiama.