Jis mano, kad Ukraina smogs Donbasui, kai tik pasijaus pakankamai stipri ir galės tikėtis pergalės, rašo obozrevatel.com. Taip pat I. Girkinas pridūrė, kad neįmanoma pralaimėti Donbase ir išsaugoti Rusiją.

„Anglosaksų politika, kalbu kaip bazinį istorinį išsilavinimą turintis ir istorija besidomintis žmogus, buvo nuosekli. Anglosaksai visada išsireikalaudavo iš priešininkų nedidelių nuolaidų viena po kitos, niekada nesustodavo, kol visiškai nesunaikindavo priešininko. Nusileidusi Donbase Rusija bus priversta nusileisti ir dėl Krymo, nusileis ten – bus spaudžiama toliau. Jie sieks savo tikslo visada“, - samprotavo I. Girkinas.

Jau anksčiau jis buvo pareiškęs, kad Ukraina rengia Donbase esančių „Donecko ir Luhansko liaudies respublikų“ puolimą.

DELFI primena, kad birželį vienas iš buvusių „Donecko liaudies respublikos“ separatistų vadeivų Igoris Girkinas (Strelkovas) pareiškė, kad Kremliaus planai Donbase baigėsi „absoliučia nesėkme“.

„Realu tai, ką mes šiandien matome Ukrainoje – visiška nesėkmė, nežinau, kaip visa tai „užmaskuoti“. Tikėtasi susitarti su Ukraina, buvo planas, kad grąžinsime Ukrainai dvi autonomijas – Donecko ir Luhansko, kurioms vadovaus mūsų žmonės. Už tai Ukraina de facto pripažins Krymo perėjimą į Rusijos sudėtį, o tada mes po truputį grįšime prie savo reikalų, laipsniškai panaikins sankcijas ir situacija normalizuosis. Viskas bus, kaip buvę, tik prisidės Krymas. Nuostabus planas, kabutėse“, – pareiškė I. Girkinas.

I.Girkinas pridūrė, kad pamiršta šį planą suderinti su Ukraina, kurios pozicija konflikte su Rusija itin kategoriška – „visiška Rusijos kapituliacija, visiškas „Novorosijos“ pasidavimas“.

„Faktas: absoliuti nesėkmė... Per tuos keturis mėnesius Ukrainos pajėgos sustiprėjo dvigubai, jos žymiai stipresnės ir galingesnes nei rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiais, noras kovoti už Ukrainą nė kiek nesumenko, be to, pasirodė karinė technika iš Vakarų“, – dėstė I. Girkinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1189)