Į keletą tunelių pumpuojamas jūros vanduo, siekiant įvertinti, ar toks metodas yra tinkamas sunaikinti visą požeminę sistemą, antradienį pranešė JAV televizijos kanalas CNN, cituodamas apie šią operaciją informuotą pareigūną.

Apie tokius IDF veiksmus pranešė ir JAV dienraštis „The Wall Street Journal“.

Manoma, kad tunelių ilgis – maždaug 500 km. Tačiau Izraelio kariuomenė mano, kad juose vis dar laikoma dauguma iš 135 Izraelyje pagrobtų įkaitų.

Izraelis pranešė JAV, kad tvindomi bus tik tiek tuneliai, kuriuose, manoma, įkaitų nėra.

Antradienį surengtoje spaudos konferencijoje JAV prezidentui Joe Bidenui buvo užduotas klausimas apie kai kurių tunelių atkarpų užtvindymą. Jis atsakė, kad „yra teigiama, jog... nė viename iš šių tunelių įkaitų nėra. Tačiau tiksliai negaliu pasakyti“.

JAV nacionalinio saugumo taryba ir Izraelio ginkluotosios pajėgos nesuskubo pakomentuoti šių įvykių.

Izraelio štabo viršininkas Herzis Halevis visai neseniai pasiūlė užtvindyti plačiai nusidriekusią tunelių sistemą jūros vandeniu. Izraelio kariuomenės teigimu, „Hamas“ po Gazos Ruožu yra įrengęs platų tunelių tinklą.

Be to, „Hamas“ naudojasi ir kai kuriais tuneliais bei bunkeriais, kuriuos Izraelis įrengė, jo kariuomenei okupavus ruožo teritoriją. Tai praėjusį mėnesį duodamas interviu televizijos kanalui CNN patvirtino buvęs Izraelio premjeras Ehudas Barakas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją