Tarp taikinių, į kuriuos smogta, yra grupuotės naudojami kariniai kompleksai ir operatyvinė infrastruktūra, taip pat prie sienos esanti prieštankinė paleidimo sistema, nukreipta į Izraelį, sakoma Izraelio gynybos pajėgų (IDF) atnaujintame pranešime, paskelbtame „X“, anksčiau žinomame kaip „Twitter“.

„Hezbollah“ yra galingiausia Libano karinė jėga, turinti tolimojo nuotolio raketų, galinčių smogti giliai į Izraelio teritoriją. 2006 m. ji kariavo mėnesį trukusį karą su Izraeliu.

Šeštadienio rytą Izraelis sutiko į Gazos ruožą iš Egipto per pietinę perėją įleisti apie 20 sunkvežimių, gabenančių maistą, vandenį ir vaistus, bet ne degalus, praneša BBC ir CNN. Po šių sunkvežimių įleidimo siena buvo vėl uždaryta.

Tuo metu Jungtinės Tautos teigia, kad Gazos ligoninės „atsidūrė ant sugriuvimo ribos“. Gydomų ar laukiančių gydymo pacientų skaičius viršija 150 proc. ligoninių pajėgumų, o žmonės guli ant grindų ir koridoriuose. Gazos Ruože uždaryta 60 proc. pirminės sveikatos priežiūros įstaigų, o ligoninės sunkiai verčiasi, nes trūksta elektros energijos, vaistų, įrangos ir specializuoto personalo.

Vandens tiekimo situacija Gazoje taip pat išlieka baisi. JT pranešė, kad praėjusį sekmadienį dėl degalų trūkumo buvo uždaryta paskutinė veikianti vandens gėlinimo gamykla, taip pat paskutinė veikianti nuotekų valymo gamykla.

„Vandens buteliuose beveik nėra, o dėl jo kainos daugumai šeimų jis tapo neįperkamas. Pagrindiniais švaraus geriamojo vandens tiekėjais tapo privatūs pardavėjai, valdantys nedidelius vandens gėlinimo ir valymo įrenginius, kurie dažniausiai veikia naudodami saulės energiją“, – priduriama OCHA pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)