Po sėkmingo savo pasirodymo partijų kandidatų rinkimuose „didįjį antradienį“ abu varžovai savo kalbose jau spėjo apsižodžiuoti, praneša agentūra „Reuters“.

„Kai mes viską čia sutvarkysime, aš imsiuosi vieno asmens – Hillary Clinton“, – pareiškė D. Trumpas savo šalininkams ir žurnalistams Palm Byče. Jis atmetė kaltinimus, kad savo provokaciniais pasisakymais skaldo Respublikonų partiją ir šalį. „Aš esu tas, kuris vienija“, – pabrėžė milijardierius.

H. Clinton savo ruožtu pareiškė, kad dar niekad šioje rinkimų kovoje nebuvo tiek daug pastatyta ant kortos ir dar niekada „kitos pusės“ kalbos nebuvo tokio žemo lygio.

„Mėginti padalyti Ameriką tarp mūsų ir jų, yra neteisingi. Mes to neleisime“, – akcentavo H. Clinton.

Vadinamąjį „superantradienį“ per pirminius rinkimus dvylikoje valstijų H. Clinton ir D. Trumpas iškovojo daugiausiai pergalių. Jie sustiprino savo, kaip favoritų, vaidmenį siekiant prezidento posto lapkritį vyksiančiuose rinkimuose.

Tačiau ir jų priešininkai dar nesijaučia nugalėti. H. Clinton konkurentas partijoje Bernie Sandersas paskelbė, kad, nepaisydamas atsilikimo, kovos visuose dar vyksiančiuose pirminiuose rinkimuose.

Demokratai dar balsuos 35 valstijose. „Aš patikinu jus, kad mes kiekvienoje šių valstijų kovosime už ekonominį ir socialinį teisingumą, už aplinkos gerovę ir pasaulio taiką, – kalėjo B. Sandersas. – Mes nesileisime skaldomi šio pasaulio Donaldų Trampų“.

D. Trumpas savo tiradomis, kitų kandidatų įžeidinėjimais bei reikalavimais statyti tvorą palei sieną su Meksika ir išsiųsti milijonus leidimo gyventi šalyje neturinčių migrantų įgijo daug šalininkų. Tačiau kartu jis išprovokavo ir pasipiktinimo bangą net savo partijoje.

D. Trumpo konkurentas partijoje senatorius Tedas Cruzas apkaltino jį „šventvagiškumu ir vulgarumu“. Visą savo gyvenimą jis esą politinę galią išnaudojo asmeniniam pasipelnymui.