Jis mano, jog nepriklausomai nuo to, ar taip atsitiktinai susiklostė aplinkybės, ar tai buvo suorganizuota, "blogesnio varianto Putinui šiuo laiku negalima buvo sugalvoti".

"Tai įvyko, kai Putinas išvyko į savo pirmąją oficialią kelionę, o visa ši akcija sumenkino šio svarbaus vizito reikšmę", sakė Totorijos lyderis.

Tačiau M. Šaimijevui teikia optimizmo tai, kaip visuomenė reagavo į šiuos įvykius. Pasak jo, ir dešinieji, ir kairieji V. Gusinskio suėmimą vieningai vertina kaip mėginimą suvaržyti žmogaus teises ir žiniasklaidos laisves. Tapo aišku, kad žmonės mūsų šalyje su tuo nesitaikstys, ir tai labai svarbu, sakė valstybės vadovas.

Tuo tarpu, anot jo, jeigu šios akcijos iniciatoriai norėjo įbauginti šio koncerno žiniasklaidos priemones, geresnę reklamą joms būtų sunku sugalvoti. Per šiuos įvykius jos tapo dar populiaresnės, pažymėjo M. Šaimijevas.

Tačiau jis netiki, kad generalinis prokuroras galėjo pats vienas sankcionuoti V. Gusinskio areštą.

Drauge respublikos vadovas nemano, kad prezidentas V. Putinas pritaria nedemokratiniams valdymo metodams.

"Kitas reikalas, kad kai kurie valdininkai iš prezidento aplinkos ir federalinių struktūrų linkę veikti senas metodais, kurių laikas Rusijoje seniai baigėsi", pabrėžė M. Šaimijevas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją