"Pažangos nėra", sakė karininkas, atsiliepęs telefonu Rusijos Šiaurės laivyno pagrindiniame uoste Severomorske.

Evakuoti Barenco jūroje nuskendusio povandeninio laivo "Kursk" įgulą nepavyko dėl smarkaus vėjo ir prasto matomumo po vandeniu, bet ketvirtadienį ryte valstybinė televizija RTR pranešė, kad oras pagerėjo.

Vakarų valstybių gelbėtojai tuo tarpu irgi skuba į nelaimės vietą, tačiau baiminamasi, kad jie pavėluos, nes deguonies atsargos sekmadienį nuskendusiame laive senka.

Manoma, kad norvegų narams prireiks dviejų dienų atvykti, o britų gelbėtojai su nedideliu povandeniniu laivu atvyks tikriausiai tik šeštadienį apie pietus.

Britų povandeninis laivas yra Norvegijos Tronheimo mieste, specialiai pritaikytame laive, kuris išplaukia 8-12 valandą Lietuvos laiku.

Rusų laivyno admirolas Vladimiras Kurojedovas anksčiau šią savaitę paskelbė, kad nuskendusio laivo įgulai deguonies užteks iki penktadienio, bet vėliau sakė, jog galbūt iki kitos savaitės. Kai kurių ekspertų nuomone, deguonies liko vos kelioms valandoms.

Nuskendusio povandeninio laivo jūreiviai jau nebeldžia SOS signalo į bortą. Beldimas buvo jų vienintelis būdas palaikyti ryšį su gelbėtojais.