Anot vietos gyventojų, kai kurių ledukų skersmuo siekė net keturis centimetrus, rašo Rus.LSM.lv.

Kronaucėje smarkus vėjas vertė medžius, gauta pranešimų ir apie dalinai nuplėštus namų stogus. Elektros tiekimo linijos labiausiai nukentėjo teritorijoje tarp Duobelės ir sienos su Lietuva.

Stambi kruša krito ir Aneniekų ir Apdulgės teritorijose.


Delfi.lv skaitytojas Viesturas pasidalino vaizdo įrašu, nufilmuotu pakeliui iš Tervetės į Augštkalnę. Vaizdo įraše užfiksuota, jog lietus pylė taip smarkiai, kad dėl nepakankamo matomumo vairuotojai buvo priversti stoti šalikelėse ir palaukti, kol lietus aprims.

Kaip Delfi.lv pranešė „Sadales tīkls“ atstovai, Latvijoje užfiksuotas ne vienas elektros tiekimo linijų pažeidimas. Šiandien 12.30 val. be elektros visoje Latvijoje buvo likę apie 10 tūkst. vartotojų.

Daugiausia problemų dėl elektros tiekimo pastebima Duobelės krašte, Tukume, Jelgavos ir Rėzenknės kraštuose. Tarnybos dirba intensyviau nei įprastai, kad galėtų kuo įmanoma greičiau atnaujinti elektros tiekimą.

Per audrą gyventojų pareigūnai prašo laikytis toliau nuo elektros perdavimo linijų ir kitų elektros infrastruktūros objektų – saugiausia likti namuose.

Anksčiau buvo skelbta, kad rugpjūčio 7 dieną laukiama smarkios krušos ir audros, galima netgi sulaukti ir viesulo. Sinoptikai paskelbė oranžinio lygio perspėjimą – vėjo gūsiai gali pasiekti 20–24 metrų per sekundę greitį. Perspėjimas nuo 13 val. galios iki pat nakties. Iki 19 val. galioja ir 13 val. Geologijos ir meteorologijos centro paskelbtas raudonas – aukščiausio laipsnio – pavojus.





Lenkijoje po audrų tūkstančiai namų liko be elektros

Savaitgalį smarkios audros ir liūtys užklupo ir Lenkiją, pirmadienį tūkstančiams namų šalyje teko susidurti su elektros tiekimo pertrūkiais, pranešė pareigūnai.

Palenkės vaivadijoje pirmadienį elektros neturėjo 7,5 tūkst. namų, nurodė energetikos kompanija PGE. Gretimoje Varmijos mozūrų vaivadijoje analogiškas skaičius siekė 5 tūkst.

Smarki audra sekmadienį paveikė bene visą šalį. Lenkijos priešgaisrinės saugos departamentas teigė, kad gavo iškvietimų į maždaug 2,5 tūkst. operacijų.

Anot duomenų, dėl prastų orų buvo sužeisti du žmonės. Vroclave ant automobilio užvirto medis, sužeisdamas vieną žmogų, o Gižycke vyrą sužalojo krintanti šaka.

Nors Varšuvoje buvo numatoma audra, čia iškrito tik nesmarkus lietus.

Nepaisant to, pirmadienį audros vis dar buvo prognozuojamos Lenkijos Baltijos jūros pakrantėje.

Apie ekstremalius orus praneša ir Skandinavijos šalys

Ekstremalūs orai neaplenkė ir Skandinavijos šalių – čia pranešama apie potvynius, gaisrus ir vandens padarytą žalą.

Į Švediją bei kaimyninę Norvegiją audra Hansas atnešė smarkius kritulius. Abiejose šalyse būta vėlavimų ir atšauktų reisų traukinių, keltų ir oro eisme. Buvo užtvindyti ir dėl to uždaryti kai kurie keliai.

Audra Švedijoje

Švedijoje sekmadienį registruota daugiau kaip 25 000 žaibų. Malmėje Pietų Švedijoje, radijo stoties SVT duomenimis, daugiau kaip 5 000 elektros energijos vartotojų laikinai neturėjo elektros energijos. Be kita ko, Vesternorlando regione už šimtų kilometrų toliau į šiaurę pranešta apie užlietus pastatus ir rūsius.

Norvegijos meteorologai prognozuoja, kad padėtis jų šalyje toliau aštrės ir kad audra daugelyje vietų gali būti viena smarkiausių per praėjusius 25 metus. Meteorologijos institutas paskelbė perspėjimą dėl audros didelei daliai Pietų Norvegijos – jis galios iki antradienio vakaro. Kai kuriuose rajonuose perspėjama ir dėl žemių nuošliaužų. Institucijos patarė gyventojams dirbti iš namų. Prognozuojant stiprų vėją, Kongeparkeno laisvalaikio parkas Olgorde prie Stavangerio pranešė, kad antradienį nedirbs.

Ir Danijoje pirmadienį buvo lietinga ir vėjuota. Kai kur pranešta apie išverstus medžius.

Audra Danijoje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją