Penktadienį apie 0 val. 50 min. vietos (ir Lietuvos) laiku policijai buvo pranešta, kad kelyje Jehvis–Tartu susisiekimo bendrovės „Lux Express“ autobusas, važiavęs iš Rygos į Sankt Peterburgą, nulėkė nuo kelio ir apvirto.

Avarijos metu autobuse buvo 26 keleiviai ir du vairuotojai. Greitosios pagalbos automobiliai išvežė į ligoninę 12 sužeistųjų, iš kurių du patyrė sunkių sužalojimų.

„Lux Express“ valdybos pirmininkas Hannesas Saarpuu sakė visuomeninio transliuotojo ERR rusiškam naujienų portalui, kad tarp keleivių buvo Estijos, Latvijos ir Rusijos piliečių.

„Penktadienio rytą keturi žmonės tebebuvo hospitalizuoti. Keleiviai, kurie tebeturėjo dokumentus, išvyko į Sankt Peterburgą kitu autobusu“, – aiškino H.Saarpuu.

Pasak jo, kitų keleiviai bus išvežti Sankt Peterburgą, kai bus paimti jų dokumentai iš sudužusio autobuso.

„Lux Express“ atstovas Latvijoje Janis Andžanas sakė BNS, kad tarp sužeistųjų Latvijos piliečių nebuvo.

Kaip rodo autobuso įrašymo įrenginių duomenys, prieš avariją jis neviršijo leistino greičio. Tuo metu jį vairavo 58 metų vairuotojas, kuris buvo blaivus.

Dėl šio incidento buvo pradėtas baudžiamasis tyrimas.

Estijos policijos atstovas Tarvo Kruupas sakė, kad sąlygos kelyje buvo sudėtingos dėl šlapdribos ir stipraus vėjo. Jis pridūrė, kad ne visi keleiviai buvo prisisegę saugos diržais.