Penktadienį naujienų agentūra "Reuters", remdamasi šaltiniais, pranešė, kad aviacijos kompanijos "EgyptAir" mechanikas, kurio pusbrolis kovoja "Islamo valstybės" gretose, galėjo padėti bombą rusų lėktuve. Jis neva buvo sulaikytas su dar dviem Šarm aš Šeicho oro uosto pareigūnais ir bagažo tarnybos darbuotoju, įtariamai padėjusiais vyriškiui įnešti sprogmenį į lėktuvą.

"Prieštaraudami naujoms žiniasklaidos spekuliacijoms, galime kategoriškai patvirtinti, kad nebuvo atlikta jokių areštų, susijusių su vykstančiais tyrimais dėl "Metrojet" lėktuvo sudužimo priežasčių", - nurodė Vidaus reikalų ministerija.

Nors tyrimas dėl lėktuvo katastrofos priežasties nustatymo vis dar vyksta, Rusijos ir Vakarų vyriausybės teigia, kad lėktuvas sudužo dėl jame padėtos bombos. Tiesa, šią versiją atmeta Egiptas. Gruodį šalis parengė preliminarią ataskaitą, kurioje teigiama, kad Egipto tyrimo komitetas kol kas nerado jokių įrodymų, leidžiančių daryti išvadą, kad tragedija įvyko dėl neteisėtų veiksmų ar teroristų sąmokslo.

Lėktuvas, spalio 31 d. skridęs iš Šarm aš Šeicho į Sankt Peterburgą, sudužo Sinajaus pusiasalio šiaurėje netoli El Hasnos gyvenvietės. Visi 224 jame buvę žmonės žuvo.

"Islamo valstybė" pernai internete išplatino nuotrauką su nealkoholinio gėrimo skardine, kuri, pasak teroristų, buvo panaudota lainerį susprogdinusios savadarbės bombos gamybai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)