Išskirtinį interviu NBC televizijai davęs Rusijoje besislapstantis buvęs Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) ir Nacionalinės saugumo agentūros (NSA) darbuotojas E. Snowdenas pareiškė, jog savo darbui jis buvo ruošiamas "tradicine prasme" - turėjo netikrą vardą bei išgalvotą specialybę, be to, vykdė CŽV ir NSA misijas užsienio šalyse. Save jis apibūdino kaip technikos ekspertą, o ne žmonių verbuotoją.

"JAV vyriausybei padėjau į darbą paleisti žvalgybai skirtas sistemas. Tai dariau visais lygmenimis, nuo pat apačios iki viršaus. Dabar vyriausybė gali neigti šiuos dalykus, įvykius gali interpretuoti įvairiais būdais ir sakyti: "Jis tebuvo žemo lygmens analitikas", tačiau taip nėra", - kalbėjo E. Snowdenas, pridūręs, jog, be darbo CŽV ir NSA, jis taip pat skaitė paskaitas karinės informacijos rinkimu užsiimančioje Gynybos žvalgybos agentūroje (DIA, Defense Intelligence Agency).

E. Snowdenas išgarsėjo 2013 m. gegužę, spaudai nutekinęs gausybę slaptų NSA dokumentų, tarp kurių buvo ir informacija apie agentūros vykdomą masinį JAV piliečių ir užsienio šalių lyderių šnipinėjimą. Iš tėvynės pabėgęs buvęs žvalgybininkas šiuo metu gyvena Rusijoje.