„Į vyrą, nužudytą prie Tambukano gyvenvietės, nusikaltėlis ar nusikaltėliai paleido ne mažiau kaip šešias kulkas. Iš nusikaltimo vietos paimti daiktiniai įrodymai“, - naujienų agentūrai „Itar-Tass“ sakė teisėsaugos šaltinis.

Šaltiniai taip pat nurodo, kad tyrimą atliekantiems pareigūnams žinomi vieno iš įtariamųjų bruožai, pagal kuriuos buvo sudarytas jo fotorobotas.

Zolskos gyvenvietėje sausio 9 dieną įvyks Stavropolio krašto Operatyvinio štabo posėdis, kurio metu bus suplanuoti tolesni operatyviniai veiksmai. Sausio 10 dieną šioje gyvenvietėje bus laidojami nužudytieji.

Pirmi trys automobiliai su vairuotojų lavonais buvo rasti sausio 8 dieną, naktį iš antradienio į trečiadienį.

Vienas iš automobilių buvo aptiktas Stavropolio krašto Predgorno rajone, federaliniame kelyje „Kavkaz“, netoli nuo Tambukano ežero.

Kai į nusikaltimo vietą atvyko policija, pakelės griovyje netoli nuo mašinos nugriaudėjo sprogimas. Per jį niekas nenukentėjo.

„Įtaisas buvo be žalojančių elementų. Antrojo sprogmens, kuris buvo neutralizuotas Zolskos gyvenvietėje, tipas dar tiriamas“, - sakė operatyvininkai. Suveikusio sprogstamojo įtaiso galingumas prilygo ne mažiau kaip 0,5 kg trotilo.

Tą pačią dieną kaimyninio Kirovsko rajono teritorijoje, Zolskos gyvenvietėje, buvo rasti automobiliai „VAZ-2105“ ir „VAZ-2107“, kuriuose taip pat buvo nužudytų žmonių. Jie, kaip spėjama, dirbo privačiais vairuotojais.

Kiek anksčiau skelbta, kad nustatytos trijų aukų tapatybės. Zolskos gyvenvietėje aptikti nužudytieji yra vietos gyventojai, gimę 1987 ir 1984 metais. Viena auka buvo taksi bagažinėje, o antroji gulėjo ant galinės automobilio sėdynės, pasakojo agentūros šaltiniai.

Trečias nužudytasis, kurio tapatybė nustatyta, yra 37 metų Tambukano gyventojas, dirbęs baldų surinkėju. Būtent trys metrai nuo jo mašinos sprogo bomba, kai prie jos privažiavo policijos pareigūnai.

NTV Stavropolyje „sustabdė“ autobusą su mirtininke, FST televizijos informaciją neigia

Išskirtinėje medžiagoje televizija NTV paskelbė, kad „Stavropolio krašte, Charkovo poste, teisėsaugininkai sustabdė maršrutinį autobusą, kuriame sėdėjo moteris su šachidės diržu“.

Sustabdyto autobuso keleiviai buvo evakuoti, o įtariama teroristinė mirtininkė neva buvo sulaikyta. Kartu su tariama mirtininke autobusu važiavo mažametis vaikas, sakė televizijos žurnalistai. NTV teigimu, įvykio vietoje dirbo Federalinės saugumo tarnybos (FST) darbuotojai o minimas kelio ruožas buvo visiškai uždarytas.

Tačiau regioninis FST padalinys Stavropolio krašte televizijos NTV informacijos dar nepatvirtino. „Mes tiksliname šį klausimą, tačiau kol kas ši informacija nepasitvirtina. Duomenų, kad buvo sulaikyta teroristė mirtininkė, negavome“, - sakė žinybos atstovas „RIA Novosti“.

Agentūra „RIA FederalPress“, remdamasi FST pareigūnų komentarais, taip pat neigia pranešimus apie sulaikytą mirtininkę. „Taip, mes matėme kadrus per televiziją NTV. Gali būti, kad jie žino daugiau už mus. Pakartosiu, kad mes tokios informacijos neturime“, - pareiškė regioninio FST padalinio Stavropolio krašte atstovas.

Sudarytas įtariamojo fotorobotas

Rusijos Stavropolio krašte sudarytas įtariamojo, galėjusio organizuoti penkių vyrų nužudymus, fotorobotas. Apie tai sausio 9 dieną remdamasi teisėsaugos šaltiniais pranešė naujienų agentūra „Itar-Tass“.

Šaltiniai neatskleidė, kokiu būdu paaiškėjo įtariamojo bruožai. Jo asmeninės detalės taip pat neskelbiamos.

Tuo tarpu žurnalistams paaiškėjo vieno nužudyto vyro tapatybė: tai taksistas Aleksandras Grinčenko. Pasak jo kolegų, vėlų vakarą jis išvyko pagal iškvietimą ir po to ryšys su juo nutrūko.

Kiek anksčiau skelbta, kad nustatytos trijų nužudytųjų tapatybės: tai taksistas, privačiai samdomas vairuotojas ir dar vienas vyras, surinkinėjęs baldus. Dar du lavonai tebėra prie automobilių „Žiguli“ netoli Stavropolio Marjinskos stoties. Teisėsauga įvykio vietos apžiūrą ketino pradėti prašvitus.

Keturi automobiliai su penkiais lavonais buvo aptikti Stavropolio Kirovsko ir Predgorno rajonuose sausio 8 dieną nuo 00 val. 30 min. iki 19 val. 30 min. Šalia automobilio, kur gulėjo baldų surinkėjo kūnas, suveikė vienas sprogstamasis įtaisas, bet niekas nenukentėjo.

Netrukus prie to paties automobilio buvo rasta dar viena bomba, kurią pavyko neutralizuoti.  

Jokių versijų dėl šių žmogžudysčių motyvų neskelbiama, tačiau Kirovsko ir Predgorno rajonuose įvestas operacijų prieš terorizmą režimas.

Tyrimų komitetas pradėjo baudžiamąsias bylas dėl žmogžudystės ir pasikėsinimo į teisėsaugos pareigūnų gyvybę. Bylos sujungtos į vieną teiseną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)