Per naujus susirėmimus Donecko oro uoste vyriausybinės pajėgos nukovė mažiausiai septynis separatistus ir dar dešimt sužeidė, ketvirtadienį Kijeve sakė kariuomenės atstovas.

Anot duomenų, kovotojai naktį mėgino šturmuoti nacionalinės gvardijos užimtą terminalą.

„Herojiškoje kovoje desantininkai šią ataką atrėmė“, - sakė Andrejus Lysenka iš Saugumo Tarybos.

Prorusiški separatistai patvirtino mūšius ir kalbėjo apie kelias aukas kariuomenės pusėje.

„Mes jau kontroliuojame 90 proc. oro uosto ir per 2-3 dienas jį visiškai užimsime“, - teigė separatistų lyderis Aleksandras Zacharčenka.

Šiuo metu separatistai tęsia degančio Donecko oro uosto šturmą, skelbia ru.tsn.ua.

Kaip praneša A. Lysenka, tarp antiteroristinės operacijos pajėgų, ginančių oro uostą, aukų nėra, bet yra sužeistų.

A. Lysenka pridūrė, kad oro uostas jau nebėra apsiaustyje, todėl kovotojai gauna pastiprinimą ir pagalbą ir turi viską, kas būtina, rašo „Ukrainskaja pravda“.

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos atstovas spaudai paneigė Semeno Semenčenkos informaciją apie tai, kad separatistai užėmė du oro uosto terminalus.

Rusijos žinybos tuo tarpu Maskvoje patvirtino, kad prieš Ukrainos vyriausybės narius pradėtas procesas dėl „karo nusikaltimų“. Tarp įtariamųjų esą yra gynybos ministras Valerijus Geletejus. Stebėtojai tai vadina propagandos prieš provakarietišką vadovybę Kijeve dalimi.

Europos Sąjunga (ES) gali sugriežtinti sankcijas Maskvai, jei prorusiški separatistai Rytų Ukrainoje užimtų Donecko oro uostą ar Mariupolio miestą.

Apie tai skelbia „Bloomberg“, remdamasi šaltiniu, gerai informuotu apie Vokietijos vyriausybės politiką.

Kasdien gaunant pranešimų apie nusižengimus paliauboms, ES neketina diskutuoti dėl sankcijų Rusijai sušvelninimo, „Bloomberg“ cituoja šaltinį.

V. Putinas nori „nuspėjamų“ santykių

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas teigė ketvirtadienį, jog viliasi, kad Ukrainos parlamento rinkimai spalio 26-ąją padės įvesti stabilumą šalyje, skelbia „Reuters“.

V. Putinas investicijų forumo „Russia Calling“ metu sakė, jog Ukrainos ekonominis ir politinis stabilumas yra Rusijos interesas.

Be kita ko, prezidentas pažymėjo, jog buvusią sovietų respubliką laiko Rusijos „broliškiausia“ tauta. Maskva nori „nuspėjamų“ ir „patikimų“ santykių su Ukraina, pabrėžė V. Putinas.

Rugpjūčio pabaigoje Ukrainos prezidentas Petro Porošenko paleido šalies parlamentą, teigdamas, kad tuometinė jo sudėtis neatitiko Ukrainos visuomenės interesų.